Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

«Ζαλίζουν» οι τιμές πώλησης ακινήτων στο Μεγανήσι

Πωλήθηκε βίλα με πάνω από 17.000 ευρώ το τ.μ.

Σε ποιο νησί πωλούνται βίλες 17.000 ευρώ το τ.μ. (Ούτε Μύκονος, ούτε Σαντορίνη)

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το δημοσίευμα του newmoney.gr και της στήλης dark room σχετικά με το νησιωτικό real estate και τις συναλλαγές που καταγράφονται σε ορισμένα νησιά. Χαρακτηριστικά αναφέρονται δυο πρόσφατες πωλήσεις από την Sotheby’s Greece.


Το δημοσίευμα:

«Επειδή, όπως σας έχω πει, οι εποχές είναι δύσκολες για δημοσιογράφους, η στήλη στον ελεύθερο χρόνο της δουλεύει και σαν μεσίτης. Για αυτό και σήμερα θα σας μιλήσω για τις OTC (over the counter) αγορές του νησιωτικού real estate της χώρας.

Οι πλέον γνωστές και καθιερωμένες OTC αγορές είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη. Δύο νησιά όπου η αγορά ακινήτων δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη αγορά στην υπόλοιπη Ελλάδα και για αυτό η στήλη καθ’ υπερβολήν τις αποκαλεί OTC όπως αποκαλούνται οι συναλλαγές που γίνονται εκτός οργανωμένων αγορών. Έχουμε όμως και δύο αναπτυσσόμενες αγορές real estate με χαρακτηριστικά OTC, καθώς οι συναλλαγές που γίνονται σε αυτές υπερτερούν θεαματικά έναντι του μέσου όρου της χώρας. Δύο αγορές με ένα κοινό χαρακτηριστικό:
Την περιορισμένη επιφάνεια των νησιών.

Το ένα -και αρκετά γνωστό- είναι η Αντίπαρος με τιμές στα ακίνητα αξιώσεων να συναγωνίζονται ή και να ξεπερνούν τη Μύκονο. Το δεύτερο νησί «που τα σπάει» στο real estate είναι το Μεγανήσι, που απέχει 20′ της ώρας από το Νυδρί της Λευκάδας και την Ιθάκη. Για του λόγου το αληθές τον τελευταίο καιρό η Sotheby’s Greece πραγματοποίησε ορισμένες πωλήσεις στο Μεγανήσι σε νούμερα που εντυπωσιάζουν.

Ξεχωρίζουν δύο: Τον Φεβρουάριο πούλησαν μια βίλα 245 τ.μ. σ’ έναν 50χρονο Σλοβάκο, έναντι 4,1 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, 17.734 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο! Μία εβδομάδα αργότερα, πάλι η Sotheby’s Greece, πούλησε σ’ έναν 55χρονο Λονδρέζο κατασκευαστή, ένα μοναδικής ομορφιάς υπόσκαφο στην τιμή ρεκόρ, τουλάχιστον για τη Λευκάδα και το Ιόνιο, των 5,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή πάνω από 14.000 ευρώ το τετραγωνικό».

Από τη στήλη dark room του newmoney.gr

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button