ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ζαχαράκη για σχολεία: Οι κανόνες είναι κοινοί για όλους – Οι απείθαρχοι θα τιμωρούνται

Μάσκες σχεδόν παντού θα φοράνε μαθητές και εκπαιδευτικοί (οι πρώτοι με εξαίρεση τα διαλείμματα και το μάθημα της γυμναστικής), ενώ οι τάξεις θα λειτουργούν με διαφορετικά διαλείμματα και έναν συγκεκριμένο, ελεγχόμενο αριθμό ατόμων, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Με αφορμή την επιστροφή στα σχολεία, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, εξήγησε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, ότι στο Υπουργείο Παιδείας γνωρίζουν ότι υπάρχει “διαφορετικό δυναμικό” στα τμήματα στην Ελλάδα “ανάλογα με το πού βρίσκεται το κάθε σχολείο”.

“Η χώρα μας έχει πολλά νησιά, ηπειρωτικά μέρη, δυσπρόσιτα μέρη”, τόνισε η υφυπουργός. “Και πράγματι το κάθε παιδί για τον γονέα είναι το 100% του ενδιαφέροντος σε αυτό λοιπόν το ενδιαφέρον θέλουμε να ανταποκριθούμε με μέτρα που θα έχουν στόχο την προστασία της ασφάλειας παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών και έπειτα την επαναφορά την επανασύνδεση με την σχολική πραγματικότητα”, πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ερωτηθείσα για το πώς θα αντιμετωπίζονται γονείς, εκπαιδευτικοί ή παιδιά που αρνούνται να συμμορφωθούν με τη χρήση της μάσκας, στάθηκε στο κομμάτι της ενημέρωσης, αναφέροντας ότι θα δοθούν σύντομα διευκρινίσεις για το πώς θα “τιμωρούνται” οι απείθαρχοι.
“Πρέπει να είναι συνεχές το μήνυμα για τη σημασία του να φοράμε μάσκα, θα είναι απαραίτητο αξεσουάρ. Κυρίαρχο ρόλο θα έχουν οι γιατροί, ήδη έχει προσφερθεί ο πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς μας και βέβαια με καμπάνια και με γραπτό υλικό και σποτ, για να μπορέσουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα της σημασίας της μάσκας”, υπογράμμισε.

Ενώ όπως τόνισε οι κανόνες είναι “κοινοί για όλους” και “θα διευκρινιστούν τις επόμενες μέρες οι κυρώσεις” για όσους παραβαίνουν τους κανόνες.

“Μιλάμε για έναν οδικό χάρτη και η ενημέρωση είναι το πρώτο βήμα”, τόνισε η κυρία Ζαχαράκη, ενώ εν συνεχεία εξέφρασε την εμπιστοσύνη των αρχών προς τους εκπαιδευτικούς και εμφανίστηκε αισιόδοξη για την τήρηση των προστατευτικών μέτρων από πλευρά τους.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button