ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Υπ. Εργασίας-παιδικοί σταθμοί: Voucher για όλα τα παιδιά

Στην αναφορά για κάλυψη όλων των θέσεων των παιδικών σταθμών με voucher στη β΄φάση, δηλαδή, επιπλέον 15 με 16.000 παιδιών προχώρησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα «άδειασε» τον ίδιο τον γενικό γραμματέα του Δημήτρη Καρέλλα ο οποίος είχε κάνει λόγο για 30 με 35.000 παιδιά που θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για λιγότερα από τα μισά (σ.σ. περί τις 15.000):  «Για την περίοδο 2018-2019, η κυβέρνηση, όπως έπραξε και πέρυσι, θα καλύψει με voucher στη δεύτερη φάση της διαδικασίας όλα τα παιδιά που η μητέρα τους έχει εγκεκριμένο φάκελο και θα δηλώσει διαθέσιμη θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εργασίας, ενώ παράλληλα επιτίθεται με σφοδρότητα στη ΝΔ, που «το 2014 ως κυβέρνηση κάλυπτε την πρόσβαση μόλις 80.000 παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς», ενώ  «το 2017, 120.000 παιδιά εισήλθαν δωρεάν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς».


Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας: 

«Κατά την προσφιλή της τακτική η ΝΔ, συνεπικουρούμενη από τα φιλικά της μέσα ενημέρωσης, επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Αυτή τη φορά σε σχέση με τον αριθμό των παιδιών που τοποθετούνται σε βρεφονηπιακούς/παιδικούς σταθμούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπ. Εργασίας.

«Η ΝΔ δεν θέλει να θυμάται ότι το 2014 ως κυβέρνηση κάλυπτε την πρόσβαση μόλις 80.000 παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η παρούσα κυβέρνηση μέσα σε τρία χρόνια αύξησε κατά 50% τον αριθμό των παιδιών που καλύπτονται δωρεάν. Έτσι, το 2017, 120.000 παιδιά εισήλθαν δωρεάν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Το υποκριτικό ενδιαφέρον της ΝΔ για την κοινωνική πολιτική δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Πολύ περισσότερο όταν επί των ημερών της έδινε voucher μόνο στις εργαζόμενες μητέρες, ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε για πρώτη φορά voucher στις άνεργες και φτωχές μητέρες από το 2016 και από φέτος εφαρμόζει τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση σε 184 Δήμους για τα παιδιά 4 χρονών.

Η ΝΔ αποκρύπτει ότι η διαδικασία χορήγησης voucher  είναι ενιαία και διακρίνεται σε δύο φάσεις, μία τον Ιούλιο και μία το Σεπτέμβριο. Έτσι, πριν καν υλοποιηθεί η δεύτερη φάση, έσπευσε να μιλήσει για «ψεύτικη υπόσχεση της κυβέρνησης» και για χιλιάδες παιδιά που μένουν εκτός παιδικών σταθμών.

Για την περίοδο 2018-2019, η κυβέρνηση, όπως έπραξε και πέρυσι, θα καλύψει με voucher στη δεύτερη φάση της διαδικασίας όλα τα παιδιά που η μητέρα τους έχει εγκεκριμένο φάκελο και θα δηλώσει διαθέσιμη θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό.

Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι είναι το Υπουργείο Εργασίας που με νόμο χρηματοδοτεί τη δημιουργία 400 νέων τμημάτων βρεφονηπιακών σταθμών για το 2018, καλύπτοντας έτσι 10.000 επιπλέον παιδιά.

Η κυβέρνηση συνεχίζει  αποφασιστικά το έργο της για τη στήριξη των οικογενειών και την καθολική διεύρυνση του δικαιώματος πρόσβασης στους βρεφονηπιακούς/παιδικούς σταθμούς».

aftodioikisi.gr

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button