ΟικονομίαΡοή Ειδήσεων

Υποβολή ΑΠΔ: Προβλήματα στην πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ, ζητούν παράταση οι λογιστές-φοροτεχνικοί

Η Ένωση Λογιστών – Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει για σοβαρά τεχνικά προβλήματα που έχουν προκύψει με την πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή της Α.Π.Δ. , συγκεκριμένα:

Η Διοίκηση του e-Ε.Φ.Κ.Α. γνωστοποιεί  με δύο Δελτία Τύπου, το ένα 3/12/2025 και το δεύτερο 19/12/2025, ότι παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 16/01/2026, αρχικά, και 02/02/2026 τελικά, η προθεσμία υποβολής των Α.Π.Δ. e-Ε.Φ.Κ.Α. Κοινών Επιχειρήσεων για τη μισθολογική περίοδο Νοεμβρίου & Δεκεμβρίου 2025.


Οι παρατάσεις αυτές δόθηκαν στο πλαίσιο της πλήρους αλλαγής της πλατφόρμας του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) που αφορούν στην ασφάλιση των εργαζομένων, με την προϋπόθεση ότι από 16 Δεκεμβρίου 2025 η εφαρμογή θα ήταν διαθέσιμη και σε πλήρη λειτουργικότητα.

Σήμερα 20 Ιανουαρίου τα τεχνικά προβλήματα συνεχίζουν να ταλαιπωρούν μηχανογραφικές και λογιστές.

Για τον λόγο αυτό μέσω επιστολή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία μας (ΠΟΦΕΕ) ζητά από το Υπουργείο Εργασίας και τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, πρώτον να λύσουν τα τεχνικά θέματα ώστε να ξεκινήσει η υποβολή των ΑΠΔ και δεύτερον να δώσει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να διασφαλιστεί η σωστή υποβολή τους από τους συναδέλφους λογιστές.
Η επιστολή της Ομοσπονδίας:

logistes efka

Χορηγούμενη
600x338 2025

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button