ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Υπόθεση Νοvartis: Πώς το πόρισμα Σοφουλάκη, δικαιώνει τον Μάριο Σαλμά

Ιδιαίτερη αναφορά στην συμβολή του πρ. υπουργού, ώστε να ξεκινήσει η έρευνα στην Ελλάδα

«Τόλμη δικαία και Θεός συλλαμβάνει» Με αυτό το αρχαίο ρητό του Μενάνδρουπου σημαίνει ότι όταν το δίκαιο συνοδεύεται με τόλμη συμβάλλουν και οι Θεοί προκειμένου να αποδωθεί, συνοδεύει την κρίση για το έργο και την συμβολή του Βουλευτή κ. Μάριου Σαλμά στην καταπολέμηση της διαφθοράς στο χώρο του φαρμάκου και στην μείωση των τιμών των φαρμάκων ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Λάμπρος Σοφουλάκης.

Αυτά αναφέρονται στην πολυσέλιδη πορισματική έκθεσή του αντεισαγγελέα, την οποία και κατέθεσε διερευνώντας τις τυχόν ποινικές ευθύνες των εισαγγελέων Διαφθοράς κυρίας Τουλουπάκη, Μανώλη και Ντζούρα.

Αυτή η εβδομάδα πολιτικά έχει στο επίκεντρό της την συζήτηση στην Oλομέλεια της Βουλής την Τετάρτη του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για την παραπομπή του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού κ. Παπαγγελόπουλου σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Η πρόταση της προανακριτικής επιτροπής της βουλής είναι να παραπεμφθεί ο κ. Παπαγγελόπουλος για επτά κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις.
Παράλληλα όμως αυτές τις μέρες κατατέθηκαν και οι εκθέσεις από την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησαν οι αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κκ. Ζάχαρης και Σοφουλάκης, ύστερα από τις μηνύσεις που υπέβαλαν οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, και Στουρνάρας για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των εισαγγελέων διαφθοράς στην υπόθεση Novartis.

Η θετική αναφορά στον Μάριο Σαλμά

Χαρακτηρίζεται εντυπωσιακό ότι σε ένα εισαγγελικό πόρισμα 217 σελίδων υπάρχει και μία θετικότατη αναφορά στον Μάριο Σαλμά και στην συμβολή του στην καταπολέμηση της διαφθοράς στη χώρα μας αλλά και στην σημαντική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και των τιμών των φαρμάκων κατά την θητεία του.

Αυτό όμως που δικαιώνει απόλυτα τον κ. Σαλμά είναι η αναφορά του αντιεισαγγελέα κ. Σοφουλάκη (που κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία) ότι ο κ. Σαλμάς ήταν αυτός που με τις πληροφορίες του στις αρχές έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσει η έρευνα στην Ελλάδα για τη Novartis.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Σαλμάς ήταν ένας από τους δέκα πολιτικούς για τους οποίους είχαν στηθεί κάλπες στην Βουλή για την υπόθεση της Novartis και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο αργότερα για αυτόν επειδή δεν προέκυψε κανένα στοιχείο από την έρευνα, αλλά αντίθετα μειώσεις των τιμών των φαρμάκων της Novartis.

Τονίζεται πως το άδικο ήταν ότι ενώ η υπόθεσή του τέθηκε στο αρχείο την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 δηλαδή την Παρασκευή πριν τις εκλογές , αυτή η αρχειοθέτηση ανακοινώθηκε μετά τις εκλογές.

Ήταν σαφώς μια εξέλιξη που -εκτός των άλλων- κόστισε στον Μάριο Σαλμά μια πολύ καλύτερη εκλογική επίδοση, μιας και για 8 συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις στις εκλογές πάντα αναδεικνύονταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία.

Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση, κρίθηκε από τους ψηφοφόρους του με μια σοβαρή δικαστική εκκρεμότητα που στην πραγματικότητα όμως, δεν υπήρχε,  λόγω της αρχειοθέτησης που ούτε ο ίδιος γνώριζε!

Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι τόσο ο κ. Παπαγγελόπουλος όσο και ο κ. Πολάκης σε εκπομπή το Φθινόπωρο του 2019 στο ΚΟΝΤΡΑ αναγνώρισαν την συμβολή του πρώην Υπουργού Μ. Σαλμά στην ανάδειξη του σκανδάλου Novartis

Το άδικο της τότε παραπομπής Σαλμά είχε προδιαγραφεί και από ένα άλλο γεγονός: Ο Αιτωλοακαρνάνας βουλευτής, είχε συγκεντρώσει τις λιγότερες ψήφους από τους δέκα πολιτικούς στην Βουλή (μόλις 159, έναντι 189 των υπολοίπων και 170 του κ. Πικραμμένου) αφού 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του.

Τώρα όμως ήρθε μια επιπλέον δικαίωση μέσα από το πόρισμα του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button