Γεγονότα

Υπόθεση Ειρήνης Λαγούδη: Η λεπτή γραμμή ανάμεσα στην αλήθεια, το ψέμα και την υπερβολή…

lagoudiΕξακολουθεί να κεντρίζει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης η υπόθεση της εξαφάνισης και του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη, της 44χρονης γυναίκας από την Κατοχή, με σενάρια επί  σεναρίων να συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας και που το σίγουρο είναι πως έχουν μπερδέψει απόλυτα, ειδικά την κοινή γνώμη , που στην μεγάλη της πλειοψηφία είναι πεπεισμένη πως πρόκειται για δολοφονία, αν και πολλά απ’όσα έχουν ειπωθεί έχουν καταρριφθεί παταγωδώς…

18 μέρες μετά και ενώ οι έρευνες βρίσκονται στην τελική τους φάση και ουσιαστικά το μόνο που απομένει είναι να παραδοθούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων (σ.σ. αυτό αναμένεται να γίνει μέσα σε δυο εβδομάδες περίπου) και το πόρισμα των πραγματογνωμόνων,  τα στοιχεία που επικαλούνται οι νομικοί εκπρόσωποι και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, κρίνεται από τους ίδιους πως οδηγούν στο συμπέρασμα της ανθρωποκτονίας. Γι’ αυτό κι έχει διαταχθεί εισαγγελική εντολή για συμπληρωματική έρευνα, για το εάν δηλαδή  τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι όντως αξιοποιήσιμα ή όχι. Ειδικά η περίπτωση του αυτοσχέδιου “φιτιλιού” που υποστηρίζεται πως μπήκε για να λειτουργήσει ως μέσο  εξάπλωσης της φωτιάς στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ώστε αυτό να γίνει παρανάλωμα του πυρός και να εξαφανίσει τα όποια ίχνη.

Πληροφορίες του agriniopress.gr και πηγές από έμπειρους αστυνομικούς και πυροσβέστες πάντως προϊδεάζουν, πως ότι έχει μέχρι στιγμής δημοσιοποιηθεί δεν ανατρέπει τα δεδομένα και ως στοιχεία είναι “φτωχά” (σ.σ. γίνεται λόγος για παράδειγμα πως το φιτίλι είναι απλά μια κρεμάστρα) εκτός κι αν υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο που δεν είναι γνωστό. Μάλιστα,  διαψεύδονται τα περί επείγουσας Εισαγγελικής εντολής για νέα, συμπληρωματική έρευνα: Λέγεται δηλαδή, πως το μόνο που έχει ζητηθεί είναι οι πραγματογνώμονες που όρισε η Αστυνομία και που δεν έχουν παραδώσει το πόρισμα τους, να λάβουν υπόψιν τα στοιχεία του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας και να δουν εάν κάτι όντως είναι αξίας.

Το βασικό σενάριο της αυτοκτονίας εξακολουθεί να υφίσταται , ενώ από την άλλη πλευρά κρίνεται “ηλίου φαεινότερον” ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία. Για την δολοφονία είναι απόλυτα πεπεισμένο και μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως έχει σίγουρα η ένδειξη του χιλιομετρητή του αυτοκινήτου. Εάν δηλαδή το χρυσαφί Ford Ka έχει κάνει τα χιλιόμετρα της διαδρομής που ακολούθησε η Ειρήνη σύμφωνα με καταγραφές και μαρτυρίες ή εάν είναι περισσότερα, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως έγινε κάποια άλλη, ύποπτη, διαδρομή… Η πλευρά των νομικών της οικογένειας δεν έχει κάνει κάτι γνωστό για το θέμα, οπότε βγαίνει το συμπέρασμα πως μάλλον δεν υπάρχει απόκλιση.

Από εκεί και πέρα και τα υπόλοιπα στοιχεία του πραγματογνώμονα της οικογένειας θα εκτιμηθούν αναλόγως, μιας και η επίσημη πραγματογνωμοσύνη γίνεται από τους ορισθέντες από την Αστυνομία: Έναν Επιπυραγό της Π.Υ. Αγρινίου και έναν χημικό μηχανικό και θα μπει στον φάκελο της προανάκρισης που ενεργεί η Ασφάλεια του Αγρινίου.
Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που προκαλεί ερωτηματικά, είναι και αυτό της απουσίας του κινητού τηλεφώνου της εκλιπούσας. Σε αυτό κανείς δεν έχει απαντήσει, αν και θεωρείται πως κακώς, η τοπική αστυνομία δεν ζήτησε την συνδρομή ενός δύτη, ώστε να γίνουν έστω κάποιες έρευνες στον βυθό της λίμνης, στην παραλία Φωτμού.

Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ και οι “αποκαλύψεις”

Η υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη, έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που εξάπτουν την φαντασία του κοινού, γι’αυτό άλλωστε έχουν καταγραφεί μεγάλες υπερβολές, αναλήθειες και μαρτυρίες που βρίσκονταν τελικά μόνο στην φαντασία κάποιων. Στον πυρήνα αυτής της ιστορίας,  Μέσα Ενημέρωσης και κάποιοι δημοσιογράφοι, ομάδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ, δεν λειτούργησαν ενημερωτικά αλλά μάλλον αποπροσανατόλισαν, στον βωμό της τηλεθέασης ή της αναγνωσιμότητας και των λίγων λεπτών δημοσιότητας στα τηλεοπτικά παράθυρα. Την ίδια στιγμή η τραγική αυτή ιστορία, εγείρει ακόμη και ζητήματα κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος και άλλων τέτοιων προβληματισμών για την στάση της κοινής γνώμης, την αντίδραση του μέσου Ελληνα σε τέτοιες ειδήσεις, ακόμη και τον τρόπο αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας.
Ευτυχώς, έστω και κάποιες λίγες φωνές στην περιοχή του Μεσολογγίου, ζήτησαν δημόσια να σταματήσει η υποκρισία απέναντι στην Ειρήνη.lagoudi3Κατά τα άλλα, μέχρι και η… Πυροσβεστική έπεσε “θύμα” αυτής της ακατάσχετης μπουρδολογίας, με την δήθεν είδηση του σκύλου που ανακάλυψε τη νεκρή Ειρήνη, κάτι που δεν έγινε όμως ποτέ… Τις περισσότερες φορές επίσης, τα “αποκαλυπτικά στοιχεία” και οι “ανατροπές” δεν  προσέδιδαν τίποτε καινούργιο στην υπόθεση.
Έτσι παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων,  “μαρτυρία κυνηγών” που υποστήριζαν πως δεν είδαν το απόγευμα του Σαββάτου το αυτοκίνητο της 44χρονης στην παραλία Φωτμού. Μια μαρτυρία που θα προσέδιδε μια πραγματική ανατροπή στην υπόθεση μιας και θα υπήρχε σοβαρό κενό , με βάση τα όσα καταγράφτηκαν στις κάμερες της διαδρομής του αυτοκίνητου της Ειρήνης Λαγούδη. Τελικά προκύπτει πως κυνηγοί δεν εμφανίστηκαν ποτέ και δεν κατέθεσε κανείς κάτι τέτοιο… Η περίπτωση αυτή όμως έμεινε αποτυπωμένη στη συνείδηση του κόσμου, ως αληθινή…
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Σοβαρά κενά θεωρείται πως έχει και η μαρτυρία των ψαράδων του Λούρου που υποστήριξαν πως είδαν την Ειρήνη Λαγούδη με δυο άνδρες στην παραλία του Λούρου, σχεδόν ταυτόχρονα με την ώρα που η ίδια ήταν στην Τριχωνίδα.

Άλλες “μαρτυρίες” περί εμφάνισης της στην Καψοράχη, ή ακόμη και στον… Γέρακα Αττικής την μέρα της εξαφάνισης, από άτομα που δεν καταθέτουν, εξίσου αντιμετωπίζονται ως άνευ αξίας και σοβαρότητας…

Τεράστιες διαστάσεις πήραν και οι “αποκαλύψεις” του ιδιωτικού ερευνητή κ. Σπύρου, που εμφανίστηκε ξαφνικά στην υπόθεση και κάπως έτσι, ξαφνικά εξαφανίστηκε… Πληροφορίες αναφέρουν πως “διακριτικώς” οι ίδιοι οι νομικοί σύμβουλοι της οικογένειας αποστασιοποιούνται από τα λεγόμενα του.

Η περίπτωση του συντρόφου της Ειρήνης

Όπως ο κ. Σπύρου, έτσι και ο άνθρωπος με τον οποίο η Ειρήνη Λαγούδη διατηρούσε δεσμό, έχει βγει μεν από το “κάδρο” της επικαιρότητας τουλάχιστον, γιατί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην κοινή γνώμη ευρύτερα, εξακολουθούν να γράφονται και να λέγονται τα μύρια όσα… Έχει χαρακτηριστεί μεταξύ άλλων ανοιχτά από διάφορους, δολοφόνος, “γυναικάς”, εκβιαστής, άνθρωπος που εξαπατούσε την Ειρήνη ενώ έχουν αφεθεί και άλλα βαρύτατα υπονοούμενα.  Ο γιατρός και η οικογένεια του, όλες αυτές τις μέρες, έχουν υποστεί μια άνευ προηγουμένου και “λυσσαλέα”  επίθεση στα όρια του κανιβαλισμού, αν και ήταν εκείνος που έχει δώσει καταλυτικά στοιχεία (μηνύματα sms, κλήσεις, τραπεζικούς λογαριασμούς κλπ), ήταν και είναι απόλυτα συνεργάσιμος με τις αστυνομικές υπηρεσίες, που τον έχουν κάνει “φύλλο και φτερό” από την πρώτη στιγμή  χωρίς να έχει αποδειχτεί τίποτε μεμπτό.

Όποια κι αν είναι η εξέλιξη, η βλάβη σε βάρος του, μπορεί να χαρακτηριστεί ανεπανόρθωτη και πληροφορίες αναφέρουν πως δεν προτίθεται να το αφήσει έτσι και θα κινηθεί νομικά κατά όσων κρίνει πως  έπληξαν τον ίδιο και την οικογένεια του.

Π.Η.Τ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button