sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Με προβλήματα οι εξετάσεις οδηγών – διαμαρτυρίες από τους υποψήφιους οδηγούς φορτηγών

Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες ξεκίνησαν και πάλι οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών, μετά την πολύμηνη αποχή των εξεταστών.

Το πρόβλημα με τις λίστες αναμονής των υποψηφίων ήταν και παραμένει τεράστιο και στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ οι Σχολές Οδηγών της περιοχής, είχαν προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, ζητώντας να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εξεταστών, ώστε οι τελευταίοι να σταματήσουν την αποχή τους και να αρχίσουν και πάλι οι εξετάσεις. (δείτε σχετικά ΕΔΩ)

Ενόψει και του νέου νομοσχεδίου για τις εξετάσεις οδήγησης, που φαίνεται να ικανοποιεί κατά πολύ τους εξεταστές , οι τελευταίοι έδωσαν το πράσινο φως και οι σχολές οδηγών προσπαθούν να ιεραρχήσουν τώρα το ποιος θα… πρωτοδώσει για το πολυπόθητο δίπλωμα.

Οι διαμαρτυρίες

Στο Αγρίνιο ήδη έχουν υπάρξει διαμαρτυρίες από υποψήφιους οδηγούς φορτηγών (επεκτάσεις κλπ), που λένε πως οι σχολές που λειτουργούν στην πόλη έχουν κατά κάποιον τρόπο «συνεννοηθεί» να δίνουν προτεραιότητα σε όλους τους άλλους και τελευταία στα επαγγελματικά οχήματα: «εγώ χρειάζομαι το δίπλωμα για να δουλέψω και είμαι με δεμένα τα χέρια. Μας έχουν στο «περίμενε» και προωθούν τα διπλώματα κατηγορίας Β», αναφέρει στο agriniopress.gr υποψήφιος οδηγός που θέλει να εξεταστεί για επέκταση του διπλώματος του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το μηχανολογικό του Αγρινίου δεν έχει δεχθεί καμία καρτέλα υποψηφίου για βαρέα οχήματα, ενώ αντίθετα σε όμορες εκτός νομού περιοχές, όπως στην Άρτα, οι εξετάσεις για τους υποψήφιους επαγγελματίες οδηγούς γίνονται κανονικά»

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως στο Αγρίνιο εξυπηρετούν μόνο πέντε εξεταστικές επιτροπές, αποτελούμενες από δύο εξεταστές η κάθε μία, κάτι που καθιστά αντικειμενικά αδύνατο το να εξυπηρετηθούν έγκαιρα όλοι: «Δεν έχει υπάρξει καμία μεταξύ μας συνεννόηση», ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Τζαχρήστας μιλώντας στο agriniopress.gr.

Σύμφωνα με τον κ. Τζαχρήστα, οι ώρες εξέτασης για τα βαρέα οχήματα είναι πολλές, τόσες που αντιστοιχούν σε πέντε εξετάσεις απλών Ι.Χ. ή δικύκλων. “Ό, τι και να κάνουμε σε αυτή τη φάση, κάποιον θα αδικήσουμε. Ή θα βάλουμε εξέταση π.χ. μιας νταλίκας ή στις ίδιες ώρες, εξέταση πέντε Ι.Χ. επιβατηγών.”

Ελπίδες για επιστροφή στην κανονικότητα

“Ελπίζουμε πως από 12 Μαρτίου που θα ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο τα πράγματα θα μπουν σε μια κανονικότητα αφού αυτό, μεταξύ άλλων, ορίζει πλέον η εξέταση να γίνεται με έναν εξεταστή, άρα και στο Αγρίνιο, από εκεί που οι επιτροπές είναι τώρα πέντε, θα γίνουν δέκα και θα πάρουμε μια ανάσα», διευκρινίζει ακόμη ο κ. Τζαχρήστας.

Επισημαίνει δε , πως οι Σχολές δέχονται καθημερινά τηλεφωνήματα από υποψήφιους οδηγούς που ζητάνε να οριστεί ημερομηνία εξέτασης, «προσπαθούμε όμως να δώσουμε προτεραιότητα σε όσους λήγει η καρτέλα τους και γενικά, στα πιο επείγοντα.

Φυσικά και καταλαβαίνουμε ακόμη περισσότερο όσους τα χρειάζονται για επαγγελματικούς λόγους και για αυτούς φωνάζαμε και περισσότερο στις παραστάσεις διαμαρτυρίας μας, αλλά πλέον μιλάμε για τόσα άτομα… οι μισοί χρειάζονται άμεσα τα διπλώματα. Ακόμη και για μηχανάκι , σου λέει ο άλλος, το χρειάζομαι για να δουλέψω delivery. Είναι μια δύσκολη κατάσταση για όλους και προσπαθούμε να τη ρυθμίσουμε», καταλήγει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button