ΕκλογέςΕυρωεκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του «ΜέΡΑ 25» στο Αγρίνιο: «Να δείξουμε έναν καινούργιο τρόπο να δει κανείς την πολιτική» (φωτο)

Συζήτηση για το πρόγραμμα του ΜέΡΑ 25 είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Αγρίνιο, με τη συμμετοχή τεσσάρων υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη.

Στο Αγρίνιο βρέθηκαν οι υποψήφιοι Έρικ – Μιλτιάδης Έντμαν, Φωτεινή Μπακαδήμα, Νίκος Βακολίδης, Jochen Schult και Ευαγγελία Αποστολοπούλου, οι οποίο μίλησαν με πολίτες που παρευρέθηκαν στη συνάντηση, προκειμένου να ενημερωθούν για τις στοχεύσεις και τις θέσεις του επικεφαλής του «ΜέΡΑ 25».

Ο 26χρονος υποψήφιος Ευρωβουλευτής Έρικ – Μιλτιάδης Έντμαν , σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη της συζήτησης, σχολίασε πως «σε τοπικό επίπεδο ξεχνάμε συχνά το μεγάλο κάδρο και τη θέση μας μέσα στην Ευρώπη, επομένως η σημερινή συζήτηση σήμερα θα είναι καθαρά για τις ευρωπαϊκές εκλογές»: Το ΜέΡΑ 25 θέλει να αναπροσδιορίσει τη θέση του πολίτη μέσα στην Ε.Ε. και να φέρουμε τον πολίτη πιο κοντά σε αυτή. Με βάση αυτό θα συζητήσουμε το πρόγραμμά μας, δήλωσε.

Σε ότι αφορά το κλίμα λίγο πριν τις ευρωεκλογές, ο κ. Έντμαν, σχολίασε πως αυτό φαίνεται να έχει αλλάξει και πως ο κόσμος πραγματικά «ψάχνεται»: «Αυτή τη στιγμή το βασικό ερώτημα που τίθεται στον λαό είναι τι χρώμα γραβάτα θέλουν να φοράνε αυτοί που θα τους επιβάλλουν τη λιτότητα. Μπλε ή κόκκινη. Εμείς θέλουμε να δείξουμε έναν καινούργιο τρόπο να δει κανείς την πολιτική. Ότι και να γίνει τον Μάιο νιώθουμε ότι έχουμε ξεκινήσει κάτι σημαντικό στην Ευρώπη», ανέφερε.

Ο ίδιος επεσήμανε πως «αν θες να αλλάξεις την Ε.Ε. πρέπει να αλλάξεις και τα κράτη- μέλη της, οπότε δε θα μπορούσε το ΜέΡΑ να μη συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές».
Σύμφωνα με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, το ΜέΡΑ 25 είναι το μόνο που έχει να προτείνει κάτι καινούργιο. «Τα υπάρχοντα κόμματα περιγράφουν μια διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης. Από την άλλη έχουμε κόμματα που σαν αντίδοτο στην όλη κατάσταση θέλουν να τα «σπάσουν όλα». Καταδεικνύουν μόνο την άσχημη κατάσταση που επικρατεί αλλά στην πραγματικότητα πουλάνε μόνο συναίσθημα», είπε, επισημαίνοντας πως το ΜέΡΑ 25 προσπαθεί να διατηρήσει μια ισορροπία, έναν ρεαλισμό.

Ο κ. Έντμαν σχολίασε πως οι Ευρωπαίοι έχουν αποδείξει πως δε θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω, ούτε να «αγοράσουν» τη χώρα μας, στην πραγματικότητα δε θέλουν να διαπραγματευτούν: «Ουσιαστικά χρησιμοποιούν τη Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγήν για τις οικονομίες άλλων χωρών. Σαν ένα πειραματόζωο λιτότητας.

Πρέπει λοιπόν ως Έλληνες και πατριώτες να νομοθετήσουμε μονομερώς πρακτικές που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να σταθεί στα πόδια της και οικονομικά και κοινωνικά, χωρίς να ζητάμε ούτε την έξοδο από το ευρώ ούτε- σε καμία περίπτωση- την έξοδο από την Ε.Ε. Αν οι εταίροι μας αποφασίσουν με βάση τα νομοσχέδια που θέλουμε να φέρουμε, να μας πετάξουν έξω από το ευρώ- που δε τους συμφέρει σε καμία περίπτωση- μετά από 3 ή 4 χρόνια η οικονομία μας θα ανακάμψει. Το ΜέΡΑ 25 λοιπόν προσφέρει μια διέξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε», κατέληξε.

Από την πλευρά της, η Φωτεινή Μπακαδήμα, σχολίασε πως «μετά τον Ιούλιο του ’15 ο κόσμος πάγωσε, αλλά το καλό είναι πως βλέπουμε πια ότι ο κόσμος άρχισε να ενεργοποιείται»: «Δε θέλουμε να βλέπουμε άλλους νέους επιστήμονες να φεύγουν. Είμαστε ένα κόμμα με ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο έχει ψηφισθεί και εγκριθεί από όλα τα μέλη πανευρωπαικά.

Η Ευαγγελία Αποστολοπούλου αναφέρθηκε στην οικονομία, τη δικαιοσύνη, τον πολιτισμό, την υγειά, την πράσινη μετάβαση και στις δυσκολίες της τοπικής κοινωνίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button