ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Υπόμνημα στον υφ. Υποδομών Γ. Καραγιάννη από την Συντονιστική για τον δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι

«Ζητούμενο η ενεργοποίηση των βουλευτών και κυρίως των κυβερνητικών»

Σύντομη συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή και αντιπροσωπεία Προέδρων κοινοτήτων για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι, είχε ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Καραγιάννης μετά το πέρας της ημερίδας της ημερίδας «Έργα και υποδομές της Δυτικής Ελλάδας» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι.

Ο κος Καραγιάννης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών κο Μαυρομμάτη Θανάση, ο οποίος συνέβαλλε θετικά στο να έρθει σε επαφή απευθείας με το συντονιστικό πολιτών, δήλωσε ότι στο Υπουργείο Υποδομών γνωρίζουν το ζήτημα και δεσμεύτηκε ενώπιον της Συντονιστικής ότι το ζήτημα του διευρωπαϊκού δικτύου Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία θα συζητηθεί διεξοδικά σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υποδομών με τους εμπλεκόμενους φορείς και με τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Καραμανλή.


Η επιτροπή επέμεινε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η ολοκληρωμένη σχεδόν μελέτη από το 7ο έως το 28ο χιλιόμετρο Αγρινίου-Καρπενησίου για να μπορεί να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα με το σκεπτικό μελέτη-κατασκευή. Στη συνέχεια παραδόθηκε υπόμνημα της επιτροπής από τον Πρόεδρο του Αγίου Βλασίου Παναγιώτη Πολυχρόνη, παρουσία των Προέδρων Ποταμούλας Δημήτρη Ανδρώνη και Αμπελίων Δμητρίου Γερνά καθώς και μελών του συντονιστικού.

Η συντονιστική με ανακοίνωση της, συνεχίζει για το ίδιο θέμα:

«Στη χθεσινή συνάντηση το θέμα “Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία” τέθηκε ενώπιον του Υφυπουργού Υποδομών και από τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και ακόμα πιο παραστατικά με εμπεριστατωμένη και λεπτομερή ανάλυση από το Δήμαρχο Αγρινίου Γεώργιο Παπαναστασίου, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Λίνο Μπλέτσα και τον Δήμαρχο Ξηρομέρου Ι. Τριανταφυλλάκη κατά την προπαρασκευαστική συνάντηση με τον Υφυπουργό. Αναφορές για το θέμα του δρόμου υπήρχε και δύο μέρες πριν από πρώην Υπουργούς και υψηλόβαθμα στελέχη της Αντιπολίτευσης ( Παππά Νίκου, Κατερίνα Νοτοπούλου) και εκπροσώπους φορέων όπως του Προέδρου Επιμελητηρίου Aθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή) στο συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας. Η κινητικότητα αυτή θέτει της βάσης το θέμα του δρόμου να γίνει πλέον διακυβερνητικό και διακομματικό

Η συντονιστική επιτροπή θεωρεί ότι μετά τη μαζική συνάντηση της 12ης Μαρτίου υπήρξε μια αδράνεια στο ζήτημα, η οποία δεν πρέπει να επαναληφθεί διότι το θέμα το συντηρούσαν στο δημόσιο διάλογο παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης είτε στο Δήμο Αγρινίου (παράταξη Σταρακά) είτε στην Περιφέρεια (παράταξη Κατσιφάρα, Σπηλιόπουλου) είτε σε επίπεδο βουλευτών (Κωνσταντόπουλος).

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό θα παίξει το επόμενο διάστημα η ενεργοποίηση των βουλευτών ιδίως των κυβερνητικών που μπορούν να επηρεάσουν θετικά. Τους καλούμε να ενεργοποιηθούν άμεσα και σύσσωμα, ως Αιτωλοακαρνάνες και να πιέσουν προς το Υπουργείο Υποδομών.

Διαμηνύουμε ότι ο αγώνας μας για το έργο αυτό θα είναι διαρκής και συνεχής. Μετά τις χθεσινές παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος και του Δημάρχου Αγρινίου θεωρούμε ότι το θέμα επανήλθε στη σωστή κατεύθυνση».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button