Γεγονότα

Υπόμνημα κατά του "Αθηνά" για το ΤΕΙ

epi-tei-mes1
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου με τον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, κατόπιν συνεργασίας με το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, κατέθεσαν στη Γραμματεία του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Υπόμνημα κατά του με αριθ. 318/2013 σχεδίου Διατάγματος (Προεδρικού) που αφορά το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας (συγχωνευόμενα Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου – Πατρών). Στο πολυσέλιδο Υπόμνημά  ενώπιον του κ. Εισηγητού και της 5μελούς Διάσκεψης για έγκριση του αναφερομένου σχεδίου.Στην ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, αναφέρεται:

” Σημαντική υπήρξε η δωρεάν συμβολή, και δημόσια ευχαριστούμε, τον συμπατριώτη μας ε. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπ. Βλαχόπουλο.

Το Υπόμνημά μας επικαλείται επί της αρχής, αλλά και στις επιμέρους ρυθμίσεις (έδρα, τμήματα κ.ά.) την μη τήρηση της ίσης και αναλογικής κρίσης και απόφασης επί των προτεινομένων και την διακριτική σε βάρος μεταχείριση του 3ου αξιολογημένου πανελλαδικά Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, που συγχωνεύει, υπαγάγει και απορροφά το 10ο αξιολογημένο Τ.Ε.Ι. Πατρών (μετονομαζόμενο σε Δυτικής Ελλάδας).

Με ορθούς, νομίμους, βασίμους και τεκμηριωμένους λόγους ελπίζουμε στην αποδοχή του υπομνήματός μας. Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμαστε στην κατάθεση Αίτησης Ακύρωσης, ενώπιον του ΣτΕ και την υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου και αρμοδίου για παραβίαση θεμελιωδών διατάξεων (ισότητας κ.ά.) αλλά και των αρχών και προϋποθέσεων που θέτει, γενικότερα και ειδικότερα η επιχειρούμενη μεταρρύθμιση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και της κατασπατάλησης πόρων (πολλών εκατομμυρίων, ειδικότερα για το ΘΕΚΑ) με βέβαιο αποτέλεσμα την καταστροφή υπαρχόντων, την ανυπαρξία παρόντος και πολυδάπανου και αδύνατου άμεσου μέλλοντος για τους σπουδαστές, με ανέφικτο προσωπικό (διδακτικό, εργαστηριακό κ.λπ.) και υποδομές.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Τυχόν έγκριση του σχεδίου, οφείλει να μας συστρατεύσει, άμεσα, στην έντονη παράστασή μας στον Πρωθυπουργό, στην Κυβέρνηση (Γραμματέα Υπουργικού Συμβουλίου, αρχηγούς τρικομματικής) και τελικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο αγώνας για δικαίωση ενάντια στους συσχετισμούς, την φαυλοκρατία και την αδικία συνεχίζεται.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με την ευκαιρία ενημερώνουμε φορείς και πολίτες ότι συγκεντρώνουμε στοιχεία για τους λόγους που συνηγορούν την επίσπευση της συζήτησης της προσφυγής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αυτονομία και το αυτοδιοίκητο του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button