Pressαρίσματα

Υπόγειες διαδρομές λίγες ώρες πριν την κάλπη

pre-paraskinioΧοντρό παρασκήνιο υπάρχεισμε βάση όσα βλέπουν και όσα δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, την  εβδομάδα μεταξύ των πρώτου και του δεύτερου γύρου. Και φυσικά μιλάμε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις τουλάχιστον “περίεργες” συμμαχίες που διαμορφώνονται εν κρυπτώ, σε μυστικές συναντήσεις, που τελικά δεν είναι και τόσο μυστικές.

Δεν αναφερόμαστε βέβαια στις παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής ατόμων του επιχειρηματικού – εργολαβικού κόσμου που για τον ένα ή τον άλλο λόγο αντιπαθούν με πάθος είτε τον εκάστοτε Περιφερειάρχη ή δήμαρχο. Όσους δηλαδή δημοσίως “θυμήθηκαν” δυο μέρες πριν τις εκλογές να εκφράσουν αυτή την αντιπάθεια τους με τοποθετήσεις τους, προφανώς για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα, υπέρ ενός υποψηφίου. Τα ελατήρια του καθενός και η χρονική στιγμή έκφρασης αυτών των απωθημένων πάντως κρίνονται… και θα κριθούν ακόμη περισσότερο μετά τις εκλογές.

Το.. colpo grosso όμως έγινε σε πολιτικό – παραπολιτικό επίπεδο. Πληροφορίες πάνε κι έρχονται και τα πάντα ελέγχονται για την εγκυρότητα τους. Πολιτικοί που μάλιστα άφησαν “αποτύπωμα” στην περιοχή και που πολιτεύονταν, λένε,  με αξιοπρέπεια, φέρεται να διαχέουν ειδήσεις για δήθεν συναντήσεις, όπως μαθαίνουμε για να καλύψουν τις δικές τους σκοτεινές διαδρομές, φοβούμενοι τις αποκαλύψεις που θα τους εκθέσουν και παντού βέβαια υπάρχουν οι πρόθυμοι για να αναπαράγουν την ψευδή αποκάλυψη, μην μπαίνοντας στον κόπο να αναζητήσουν μια επιβεβαίωση. Αυτή η περίοδος ήταν αρκούντως αποκαλυπτική και για τον τοπικό διαδικτυακό μιντιακό μικρόκοσμο. Δυστυχώς η “δημοσιογραφική κριτική” και η “έρευνα”  έγινε σε κάποιες περιπτώσεις ανοικτός εκβιασμός, συκοφαντία χωρίς ίχνος δεοντολογίας στο βωμό των πιο ταπεινών προσωπικών επιδιώξεων. Είπαμε ότι στο διαδίκτυο φύονται πολλά φυτά, λουλούδια, αλλά ενίοτε και… μολόχες όλων των αποχρώσεων. Για τα ερπετά φυσικά που κανείς ακριβώς δεν ξέρει τι δουλειά κάνουν και πως επιβιώνουν, δεν θα κάνουμε κουβέντα. Βέβαια η πλειονότητα δεν κινήθηκε έτσι. Αν και έλαβε καταγγελίες και “καταγγελίες” για υποψηφίους πολλών παρατάξεων αρνήθηκε να γίνει το πρόθυμο παπαγαλάκι του καθενός .

Για να επιστρέψουμε λοιπόν, γινόμαστε σήμερα μάρτυρες της πλήρους απαξίωσης της πολιτικής και της αποκαθήλωσης ενός άλλοτε κραταιού συστήματος που ψυχορραγεί και το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να συμπαρασύρει τα πάντα μαζί του παραδίδοντας τα στους άλλοτε πολίτικους του αντίπαλους και σήμερα υπόγειους συνεργάτες και συνομιλητές.

Ευτυχώς τουλάχιστον από αυτό το σύστημα, έχουμε πλέον απαλλαγεί. Απλά αποδείχτηκε πως δεν λογάριαζε ποτέ τον τόπο, παρά  μόνο την δίκη του επιβίωση και τώρα που πεθαίνει γίνεται, έστω για λίγο,  επικίνδυνο.

To σίγουρο είναι πως όλοι μας από αυτήν την προεκλογική διαδικασία, βγήκαμε σοφότεροι.

Π.Η.Τ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button