ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Υποχρεωτικός εμβολιασμός – Πέτσας: «Έρχεται η σειρά των εκπαιδευτικών»

Ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες

Ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό προαναγγέλλοντας ότι οι επόμενοι κλάδοι για τους οποίους θα υπάρξουν άμεσα ανακοινώσεις θα είναι οι εκπαιδευτικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής.

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι ένα προσωρινό μέτρο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, καθώς τη δεδομένη στιγμή είναι σημαντικό να αποφύγουμε τη έξαρση της πανδημίας», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Αναφορικά με όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, διευκρίνισε πως πρώτα θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, ώστε να μη φτάσουμε σε απολύσεις. Επίσης σημείωσε ότι το πλαίσιο εργασιακών σχέσεων και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα είναι αρκετά ευέλικτο, επομένως μπορεί να βρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να παρέχονται οι υπηρεσίες χωρίς να πληγεί ούτε ο πολίτης ούτε και ο εργαζόμενος.

Όπως είπε ο υπουργός, «η αναστολή εργασίας είναι από μόνη της είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να εμβολιαστεί κάποιος που δε θέλει να χάσει το εισόδημά του». Ανέφερε, επίσης, ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι τη διαφορά του να είσαι εμβολιασμένος, καθώς υπάρχουν και τα προνόμια.

Όσον αφορά τους επόμενους κλάδους, στους οποίους μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, ο κ. Πέτσας είπε ότι αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τους εκπαιδευτικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής. «Πιο μεγάλο θέμα είναι των εκπαιδευτικών», τόνισε.

Ο κ. Πέτσας προανήγγειλε επίσης ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τις επόμενες μέρες.

Πηγή: ethnos.gr

3 Σχόλια

  1. Δηλ. αγαπητέ Αλέκο δίχως να θέλω να μπω σε αντιπαράθεση μαζί σου μας λες να εμβολιαστούν οι μαθητές με εμβόλια που καλά-καλά δεν έχουν πάρει άδεια κυκλοφορίας; Μας λες να κάνουν εμβόλιο οι μαθητές όταν καλά – καλά δεν έχουν γίνει για μεγάλο διάστημα κλινικές δοκιμές γι αυτή την ηλικία; Όχι ότι έχουν γίνει για τους μεγάλους αλλά λέμε τώρα. Εμάς τους γονείς ποιος μας διασφαλίζει ότι κάνοντας το εμβόλιο στα παιδιά δεν θα δημιουργηθούν παρενέργειες τώρα ή μετά, ή τι άλλο θα δημιουργήσει στον οργανισμό τους ; Να κάνουμε στα παιδιά ένα εμβόλιο το οποίο έχει δοκιμαστεί κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα όπως αυτά που τους κάνουμε σε νεαρή ηλικία ΝΑΙ να το κάνουμε.Αλλά τα συγκεκριμένα εμβόλια τουλάχιστον στα δικά μου παιδιά και υποχρεωτικά να γίνουν εγώ δεν θα τους τα κάνω. Αν φτάσουμε στο σημείο να μην τα δέχονται στο σχολείο ας καθίσουν σπίτι . Αλλά βλέπω στο τέλος θα σκοτωθούμε μεταξύ μας.Οι εμβολιασμένοι με τους ανεμβολίαστους. Και μη ξεχνάς κάτι. Κανένας δεν μας έχει πει την αλήθεια για τις παρενέργειες των συγκεκριμένων εμβολίων .Όλα τα τα κεντρικά ΜΜΕ λένε αυτά που τους έχουν πει να πουν . Είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα το συγκεκριμένο και χρειάζεται πολύ προσοχή και σκέψη.

  2. Ως εκπαιδευτικούς δεν αντιλέγω στον εμβολιασμό μας, αρκεί και οι γονείς των μαθητών να πράξουν το ίδιο για τους ίδιους, με αποστολή πιστοποιητικου έμβολιασμου τους, ώστε να μην επαναληφθούν τα πανηγύρια των φετινών κατασκηνωσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button