Γεγονότα

Μαίνεται η φωτιά στον Άγιο Γεώργιο-1200 στρέμματα παραδόθηκαν στις φλόγες

geg-fotia-agios-georgios-mesologgi

Η συνδρομή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς βόρεια του  Αγίου  Γεωργίου  Μεσολογγίου από 2 αεροπλάνα Canadair και από 1 ελικόπτερο Ericsson ήταν καθοριστική ώστε η πυρκαγιά να τεθεί υπό μερικό έλεγχο πριν από λίγη ώρα, ωστόσο οι εξελίξεις αυτή τη στιγμή δεν είναι οι καλύτερες. Οι φλόγες άλλαξαν κατεύθυνση λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και κατευθύνονται προς την τον οικισμό Ξηραίικα. Η πυροσβεστική, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, διέταξε μάλιστα, σε συνεννόηση με τη δημοτική Αρχή, την εκκένωση του οικισμού. Αυτή την ώρα στο χωριό μεταβαίνει λεωφορείο που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που κριθεί επείγουσα η μεταφορά των κατοίκων σε ασφαλές σημείο. Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες για εκκένωση των χωριών Άνω και Κάτω Κουδούνι που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. Αυτή την ώρα συσκέπτεται συντονιστική επιτροπή από τον δήμαρχο Μεσολογγίου, τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής και τον Προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας για τον καλύτερο χειρισμό της κατάστασης.

Πληρώματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μεσολογγίου με την συνδρομή και από γειτονικές υπηρεσίες δίνουν μάχη προσπαθώντας να περιορίσουν ν την πυρκαγιά που όμως έχει ξεφύγει.Οι συνθήκες στην περιοχή πολύ δύσκολες . Συγκεκριμένα επιχειρούν από Π.Υ. Μεσολογγίου, Αγρινίου, υπηρεσίες της Πάτρας και αλλού, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν εκ νέου τα καναντέρ από αέρος.

Να σημειώσουμε ότι την ώρα που τα πυροσβεστικά οχήματα έφταναν στο σημείο της πυρκαγιάς δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή του Ευηνοχωρίου όπου έκαιγε καλαμιές.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι φλόγες έχουν κάψει 1200 στρέμματα δάσους. 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να εκκενωθεί κάποια περιοχή, αφού η επιχείρηση των πυροσβεστών έχει ενισχυθεί με ακόμη περισσότερα μέσα , ώστε να περιοριστεί το συντομότερο δυνατό η φωτιά. Όλα τα ενδεχόμενα ωστόσο παραμένουν ανοιχτά.

(φωτο και video από onairnews.gr)


1fotia_messolonghi_onairnews2fotia_messolonghi_onairnews3fotia_messolonghi_onairnews4fotia_messolonghi_onairnews5fotia_messolonghi_onairnews6fotia_messolonghi_onairnews7fotia_messolonghi_onairnews8fotia_messolonghi_onairnews9fotia_messolonghi_onairnews10fotia_messolonghi_onairnews11fotia_messolonghi_onairnews12fotia_messolonghi_onairnews13fotia_messolonghi_onairnews14fotia_messolonghi_onairnews15fotia_messolonghi_onairnews16fotia_messolonghi_onairnews17fotia_messolonghi_onairnews18fotia_messolonghi_onairnews19fotia_messolonghi_onairnews20fotia_messolonghi_onairnews21fotia_messolonghi_onairnews22fotia_messolonghi_onairnews23fotia_messolonghi_onairnews24fotia_messolonghi_onairnews25fotia_messolonghi_onairnews26fotia_messolonghi_onairnews27fotia_messolonghi_onairnews

onairnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button