Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

«Υπό κατάρρευση το νοσοκομείο Μεσολογγίου», λένε οι εργαζόμενοι

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου για τα προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως το νέο έτος βρήκε το νοσοκομείο με μεγαλύτερα προβλήματα με έναν παθολόγο λιγότερο και αρκετούς ειδικευόμενους παθολογικής υπό παραίτηση (κάποιοι έχουν παραιτηθεί ήδη στο τέλος του 2022) και σημειώνουν πως το νοσοκομείου «είναι υπό κατάρρευση».


Η ανακοίνωση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου:

«Η αυγή του νέου έτους βρήκε το πολύπαθο νοσοκομείο Μεσολογγίου ¨Χατζηκώστα¨ με μεγαλύτερα προβλήματα : μείον ένας παθολόγος και αρκετοί ειδικευόμενοι παθολογικής υπό παραίτηση (κάποιοι έχουν παραιτηθεί ήδη στο τέλος του 2022).

Σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας έχουμε περιγράψει την δυσάρεστη θέση, στην οποία έχει περιέλθει ο χειρουργικός τομέας, αφού οι γενικοί χειρουργοί, λόγω της υποστελέχωσης και της έλλειψης των ειδικευομένων χειρουργικής, καλύπτουν ένα μέρος των μηνιαίων εφημεριακών αναγκών. Σε αυτά προστίθενται οι βλάβες στον βιοχημικό αναλυτή το τελευταίο διάστημα, η υποστελέχωση στο μικροβιολογικό τμήμα, στο ακτινολογικό (δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος να λειτουργεί όλο τον μήνα) κ.α.. Το νοσοκομείο είναι υπό κατάρρευση.

Ζητάμε την κατανόηση των δημοτών του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, του δήμου Ξηρομέρου και του δήμου Ναυπακτίας (περιοχών κάλυψης από την υγειονομική μονάδα μας) και την ενεργή υποστήριξη σε κοινές δράσεις για την ενίσχυση του νοσοκομείου. Αγαπητοί συνδημότες το πρόβλημα μας αγγίζει όλους, όταν φτάνουμε ως ασθενείς στα ΤΕΠ και δεν βρίσκουμε γιατρούς βασικών ειδικοτήτων.

Κύριοι δήμαρχοι των ανωτέρω δήμων, φαίνεται ότι οι διαβουλεύσεις σε γραφεία με διάφορα κυβερνητικά στελέχη δεν αποδίδουν καρπούς, μήπως ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση για την οργάνωση κινητοποιήσεων για την διάσωση του νοσοκομείου?

Κύριοι βουλευτές αναλάβετε δράση για την στήριξη του Νοσοκομείου. Αντισταθείτε στις εκούσιες μετακινήσεις εργαζομένων, που επιθυμούν για δικούς τους λόγους να φύγουν από το νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου εργάζονται , προς άλλα νοσοκομεία. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό δεν μας περισσεύει καθόλου. Παρεμπιπτόντως , κύριε Σερασκέρη, προ καιρού, μετακινήσατε νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο Μεσολογγίου στο νοσοκομείο Αγρινίου. Συμφώνα με δηλώσεις σας, η μετακίνηση ήταν συμβολική και για ένα δίμηνο. Το δίμηνο έχει παρέλθει προ καιρού, για ποιους λόγους η νοσηλεύτρια δεν έχει επιστρέψει στα καθήκοντά της στο νοσοκομείο Μεσολογγίου?

Ζητάμε ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας . Προτάσεις, όπως να καλύπτονται οι εφημεριακές ανάγκες της χειρουργικής κλινικής και του χειρουργικού ΤΕΠ από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων είναι τόσο επικίνδυνο , όσο και παράνομο. Με έγγραφο, προ 4μήνου, προς στην διοίκηση του νοσοκομείου έχουμε κοινοποιήσει τις θέσεις μας για το θέμα αυτό. Η μόνη πρόταση για την λύση του προβλήματος πρέπει να είναι οι προσλήψεις σε μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Αγαπητοί συμπολίτες, το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής, το χρειάζεστε ή όχι το νοσοκομείο στην περιοχή μας. Και αν το θέλουμε, τι προτιθέμεθα να κάνουμε για ξαναγίνει πάλι νοσοκομείο και στην καθημερινή πρακτική.

Καλή χρόνια με υγεία σε όλες και όλους».

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button