ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

ΥΠΕΞ για Φρέντη Μπελέρη: «Προκαλεί ερωτήματα για ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας»

«Δημιουργεί ερωτηματικά ως προς την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας για τη διατήρηση της κράτησης» αναφέρει μεταξύ άλλων το υπουργείο Εξωτερικών στην πρώτη του αντίδραση για την παράταση της κράτησης του ομογενή δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας και του υπουργείου Εξωτερικών μετά και την απόφαση του δικαστηρίου να παρατείνει την κράτηση του νεοεκλεχθέντα ομογενή δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι για την ίδια απόφαση αποφυλακίστηκε ο στενός συνεργάτης του κ. Μπελέρη, Περικλής Κοκαβέσης. Το ΥΠΕΞ στηλιτεύει την απόφαση του δικαστηρίου της γειτονικής χώρας κάνοντας αναφορά, μάλιστα, ότι «δημιουργεί ερωτηματικά ως προς την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας για τη διατήρηση της κράτησης».


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Η σημερινή απόρριψη της έφεσης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, κατά της συνέχισης της προφυλάκισής του, δεν προκύπτει ότι συνάδει με τις πρόνοιες του κράτους δικαίου, ενώ δεν συνιστά δίκαιη μεταχείριση ενός εκλεγμένου εκπροσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθότι, όπως προκύπτει από Ανακοίνωση της Ειδικής Εισαγγελίας της Αλβανίας, είναι ο μόνος προφυλακισμένος σε σύνολο 31 καταγγελιών για εκλογικά αδικήματα.

Επίσης, δημιουργεί ερωτηματικά ως προς την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας για τη διατήρηση της κράτησης, αφού εγείρει ουσιαστικά προσκόμματα στην ανάληψη των καθηκόντων του Φ. Μπελέρη, ως Δημάρχου.

Η συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Φ. Μπελέρη ήταν το θέμα σημερινής συνομιλίας του Υπουργού Εξωτερικών, Βασίλη Κασκαρέλη με την Αλβανή ομόλογό του, Olta Xhaçka, στο Όσλο, στο περιθώριο της άτυπης Υπουργικής Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών διατηρεί το θέμα πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του και, πέραν της διμερούς διάστασης του ζητήματος, θα συνεχίσει να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τη διεθνή κοινότητα και, ιδίως, τους Ευρωπαίους εταίρους, καθώς η Αλβανία είναι υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ».

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button