ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Υπέβαλλε παραίτηση ο παιδοψυχίατρος που νοσοκομείου Αγρινίου που κατήγγειλε υπερεφημέρευση

Μετακινούνταν με τρίμηνη εντολή σε νοσοκομείο της Πάτρας για τέσσερις εφημερίες μηνιαίως

Την παραίτησή του υπέβαλλε, ακολούθως της έντονης διαμαρτυρίας του προς τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, παιδοψυχίατρος του νοσοκομείου Αγρινίου ο οποίος και μετακινούταν με τρίμηνη εντολή, για την πραγματοποίηση τεσσάρων εφημεριών μηνιαίως, στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Καραμανδανείου Νοσοκομείου.

Όπως ανέφερε στην επιστολή διαμαρτυρίας του, ο λόγος μετακίνησης του από το νοσοκομείο Αγρινίου ήταν οι μαζικές αναρρωτικές άδειες ιατρών από την Παιδοψυχιατρική κλινική του Καραμανδανείου.


Όντας ο μοναδικός παιδοψυχίατρος στην Αιτωλοακαρνανία, υπογράμμιζε πως σε περίπτωση μη άμεσης ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης από την ΥΠΕ έχει ήδη δηλώσει στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου, πως θα καταθέσει παραίτηση από τα καθήκοντα του.

Πράγματι, σήμερα Δευτέρα, όπως γνωστοποίησε στα κοινωνικά δίκτυα, υπέβαλλε τελικώς παραίτηση.

«Παραίτηση και τέλος εποχής! Ευχαριστώ από καρδιάς τον απλό κόσμο που με στήριξε και τους συναδέλφους στο ΚΨΥ Αγρινίου…», υπογραμμίζει.

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας που είχε αποστείλει στη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ:

«Επιστολή Διαμαρτυρίας

Με την παρούσα εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου προς τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, η οποία από τα τέλη Ιουλίου 2022 με έθεσε σε μετακίνηση με τρίμηνη εντολή για την πραγματοποίηση 4 εφημεριών μηνιαίως στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Καραμανδανείου Νοσοκομείου μετά τις μαζικές αναρρωτικές άδειες των εκεί συναδέλφων, 5 τον αριθμό.

Από τις 12/9 όλοι οι συνάδελφοι θα βρίσκονται στις θέσεις και με πολύ καλύτερο εφημεριακό καθεστώς, από δύο εφημερεύοντες κάθε μέρα σε έναν. Παρόλα αυτά για το μήνα Οκτώβριο συνεχίζουν να με καλούν για εφημερίες χωρίς πλέον να υπάρχει καμία ανάγκη κάλυψης κάποιου κενού και αφήνοντας να εννοηθεί πως η συγκεκριμένη πρακτική δύναται να παραταθεί.

Να σημειώσω ότι στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας είμαι ο μοναδικός παιδοψυχίατρος σε δημόσια δομή, Νοσοκομείο και ΚΨΥ Αγρινίου και καλύπτω εφημερίες, επείγοντα, διασυνδετική, εξωτερικά ιατρεία, ΚΕΔΑΣΥ, όλα τα ειδικά σχολεία του νομού, όλες τις δομές που αφορούν ανηλίκους, όλες τις εισαγγελικές και πραγματογνωμοσύνες, σε ένα νομό 200 χιλιάδων κατοίκων, χωρίς κανέναν αντικαταστάτη και χωρίς προσωπικό να με συνδράμει όπως ψυχολόγο, λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή ή ειδικό παιδαγωγό. Ο αριθμός διακομιδών το έτος 2021 ήταν μία, το δε τρέχον έτος καμία έως τώρα, αποδεικνύοντας την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλω σε τρομερά αντίξοες συνθήκες.

Επίσης είναι σε όλη την τοπική κοινωνία γνωστό πως το κινητό μου τηλέφωνο είναι πάντα διαθέσιμο ανεξαρτήτως ωραρίου στους πάντες, από γονείς έως επίσημους φορείς που ζητούν τη συνδρομή μου. Σε περίπτωση μη άμεσης ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης από την ΥΠΕ έχω ήδη δηλώσει στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου, πως θα καταθέσω παραίτηση από τα καθήκοντα μου, αφήνοντας ένα πλήθος περίπου 1000 περιστατικών ανά έτος χωρίς καμία κάλυψη, με εμφανή μετακύλιση των παιδιών προς δομές της Πάτρας και των Ιωαννίνων, με όποιες συνέπειες έχει αυτό και διοικητικές και όσο αφορά την περίθαλψη της υγείας τους όταν πολλά εξ αυτών είναι πολύ σοβαρές κλινικές περιπτώσεις.

Μετά τιμής,

Χρήστος Τερνιώτης
Παιδοψυχίατρος – Επιμελητής Β’ ΕΣΥ
Γ.Ν.Αιτωλ/νίας – Ν.Μ.Αγρινίου (ΚΨΥ Αγρινίου)».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button