ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

ΥΠΕΣ: Πλήρης ο φάκελος χρηματοδότησης του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας για τον «Ιανό»

Είχε αμφισβητηθεί η σκοπιμότητα της επιχορήγησης-απάντηση του Υπουργείου σε βουλευτές της Ελληνικής Λύσης

Σε απάντηση της Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ. Αβδελάς Απόστολος και κ. Χήτας Κωνσταντίνος της Ελληνικής Λύσης , με θέμα «Άνευ ουσίας και σκοπιμότητας χρηματοδότηση Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας», έδωσε απάντηση το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πριν από έναν μήνα περίπου, η δημοτική παράταξη “Κύμα Αλλαγής” , είχε διαμαρτυρηθεί για το γεγονός οτι ο δήμος χρηματοδοτήθηκε για ζημιές από την κακοκαιρία “Ιανός” που δεν υπέστη! Η δημοτική αρχή είχε απαντήσει , αλλά το θέμα έφτασε στη βουλή με την ερώτηση της Ελληνικής Λύσης.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναλυτικά, κάνει γνωστά τα ακόλουθα:

“Στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα στη ΣΑΕ 055, είναι ενταγμένο το έργο της πρόληψης & αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.

Επισημαίνεται ότι, το Πρόγραμμα αυτό υποστηρίζει αιτήματα που αφορούν ενδεικτικά σε κάθε είδους φυσική καταστροφή, όπως πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, κατολισθήσεις, χιονοπτώσεις, παγετούς κ.λπ. Κάθε ενδιαφερόμενος φορέας έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει πλήρως αιτιολογημένο ως προς την αναγκαιότητά του αίτημα, συνοδευόμενο από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, εξετάζει και αξιολογεί τα αιτήματα χρηματοδότησης που συνδέονται ευθέως με το Πρόγραμμα και εξυπηρετούν τους σκοπούς του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας, υπέβαλε σχετικό αίτημα χρηματοδότησης, καταθέτοντας όλα τα προβλεπόμενα συνοδευτικά δικαιολογητικά της υπ’ αριθμ. 10/7207/07-03-2017 (Α.Δ.Α.: Ψ65Π465ΧΘ7-4Ε8) εγκυκλίου (τεχνικό δελτίο, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας περί κήρυξης περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, αναλυτικός προϋπολογισμός, τεχνική έκθεση και φωτογραφική τεκμηρίωση) και βάσει της πληρότητας του φακέλου, χρηματοδοτήθηκε με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 75700/11-11-2020 απόφαση με το ποσό των 170.000,00 €”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button