Γεγονότα

Τριπλασιασμός της αποζημίωσης του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑ Αγρινίου Δ. Σκορδόπουλου

epi-deyaaΑντιδράσεις στην αντιπολίτευση αλλά και προβληματισμό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και εντός της παράταξης του Δημάρχου Αγρινίου, προκαλεί η γενναία αναπροσαρμογή της αντιμισθίας του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑ Αγρινίου Δημήτρη Σκορδόπουλου, όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης, στις 25 Απριλίου.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε σήμερα Πέμπτη στο “Διαύγεια” και εισηγητής στην σχετική συνεδρίαση ήταν ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΑ κ. Γούναρης ενώ παρόντες στην συνεδρίαση ήταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ και Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο ίδιος ο κ. Σκορδόπουλος, ο Βλάσης Σφυρής από την αντιπολίτευση και οι κ. Κατσούδας, Λιούπρας και Σαρισαβίδης. Στην σχετική απόφαση, δεν διευκρινίζεται εάν ψήφισε και ο ίδιος ο κ. Σκορδόπουλος, αλλά αναφέρεται πως διαφώνησε ο κ. Σφυρής.

Το σκεπτικό της απόφασης σχετίζεται με την επέκταση της αρμοδιότητας της ΔΕΥΑΑ και το γεγονός ότι εξαιτίας των άλλων υποχρεώσεων του Δημάρχου, μεγάλο βάρος στην διοίκηση πέφτει στον κ. Σκορδόπουλο, που θα πρέπει να αποζημιωθεί αναλόγως, μιας και θα απασχολείται με το αντικείμενο καθημερινά.

Πάντως απ την πλευρά του κ. Σφυρή, η διαφωνία ήταν έντονη, γίνεται λόγος για σοβαρό ηθικό και πολιτικό θέμα, ειδικά για το “εξωπραγματικό”  ποσοστό της αύξησης της αντιμισθίας του αντιπροέδρου σε καιρούς χαλεπούς, που πριν λάμβανε περίπου 500 ευρώ και τώρα θα φτάνει τα 1.700 ευρώ μικτά, όση και η αντιμισθία του αντιδημάρχου. Να σημειωθεί πως η αντιμισθία του αντιδημάρχου κυμαίνεται αναλόγως και με το ταμείο στο οποίο είναι ασφαλισμένος.

po-skordopoulosΑναλυτικά, τα όσα περιγράφονται στην σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Αγρινίου, όπως δημοσιεύτηκε στο “Διαύγεια”:

“Ο κ. Γενικός Διευθυντής εισηγείται το θέμα της ημερήσιας διάταξης που είναι η αναμόρφωση αμοιβής Αντιπροέδρου μετά την επέκταση της ΔΕΥΑΑ, σύμφωνα με την οποία, μετά την Τροποποίηση Συστατικής Πράξης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγρινίου και επέκταση της χωρικής της αρμοδιότητας στα όρια του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αγρινίου (ΦΕΚ 809/14- 3-2017 τεύχος Β΄) , αυξάνονται οι ανάγκες και απαιτήσεις τόσο από την Υπηρεσία όσο και από τον Αντιπρόεδρο για την αντιμετώπιση και επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που παρουσιάζονται και με το δεδομένο ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ. λόγω των καθηκόντων του που έχει ως Δήμαρχος Αγρινίου είναι αδύνατον να παρευρίσκεται καθημερινά στη ΔΕΥΑΑ. Σε συνέχεια της αριθμ.50/2014 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ ( απόφαση Γ.Γ. 145797/13337/4-12-2014 ) και σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 7 του Ν.1069/1980 όπως ισχύει, είχε ορισθεί ο κ. Σκορδόπουλος Δημήτριος ως μέλος του Δ.Σ. με απασχόληση στη ΔΕΥΑΑ από 13/10/2014 και μέχρι την λήξη της θητείας του παρόντος Δ.Σ.

Μετά την Τροποποίηση Συστατικής Πράξης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγρινίου και επέκταση της χωρικής της αρμοδιότητας στα όρια του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αγρινίου σε εννέα (9) επιπλέον Δημοτικές Ενότητες ήτοι: Αγγελοκάστρου, Αρακύνθου, Θεστιέων, Μακρυνείας, Νεάπολης, Παναιτωλικού, Παραβόλας , Παρακαμπυλίων και Στράτου, προτείνεται η αμοιβή του να αναπροσαρμοσθεί στο ποσό που αντιστοιχεί στην αντιμισθία των αντιδημάρχων του Δήμου Αγρινίου που προβλέπεται από το άρθρο 92 του Ν.3852/2010 (1.710,00 € μικτά) και με αρμοδιότητες:
1. Παρακολούθηση και συντονισμό πορείας εκτέλεσης έργων και μελετών Τεχνικού Προγράμματος- Προτάσεις για νέα έργα.
2. Καθημερινή συνεργασία με το Γενικό Διευθυντή, Προϊσταμένους Τεχνικής και Οικονομικής Υπηρεσίας και την προώθηση μέτρων για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία της υπηρεσίας και καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.  3. Επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που παρουσιάζονται στη σχέση της επιχείρησης με τους πολίτες και γενικότερα την εξυπηρέτηση των αναγκών της Επιχείρησης.

Ο κ. Πρόεδρος δίνει το λόγο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να συζητήσουν και να αποφασίσουν επί του θέματος.

Ο κ. Σφυρής διαφωνεί και στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση αφού έλαβε υπόψη όσα παραπάνω εκτέθηκαν κατά πλειοψηφία αποφασίζει .

Μετά την Τροποποίηση Συστατικής Πράξης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγρινίου και επέκταση της χωρικής της αρμοδιότητας στα όρια του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αγρινίου σε εννέα (9) επιπλέον Δημοτικές Ενότητες ήτοι: Αγγελοκάστρου, Αρακύνθου, Θεστιέων, Μακρυνείας, Νεάπολης, Παναιτωλικού, Παραβόλας, Παρακαμπυλίων και Στράτου, η αμοιβή του Αντιπροέδρου κ. Σκορδόπουλου Δημητρίου να αναπροσαρμοσθεί στο ποσό των 1.700,00 € μικτά και με αρμοδιότητες: 1. Παρακολούθηση και συντονισμό πορείας εκτέλεσης έργων και μελετών Τεχνικού Προγράμματος- Προτάσεις για νέα έργα. 2. Καθημερινή συνεργασία με το Γενικό Διευθυντή, Προϊσταμένους Τεχνικής και Οικονομικής Υπηρεσίας και την προώθηση μέτρων για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία της υπηρεσίας και καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών. 3. Επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που παρουσιάζονται στη σχέση της επιχείρησης με τους πολίτες και γενικότερα την εξυπηρέτηση των αναγκών της Επιχείρησης. Ο Κ.Α. του προϋπολογισμού έτους 2017 είναι ο 60.00.00.33 « Αμοιβές Αντιπροέδρου ΔΣ» με συνολικό ποσό χρέωσης 15.600,00 ευρώ.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button