Γεγονότα

Υπέρ της απεργίας η Β΄ ΕΛΜΕ

koi-belme-sineleusi-epistrateusi2

 Με συντριπτική πλειοψηφία η Β’ ΕΛΜΕ Aιτωλ/νίας  υπερψήφισε την απόφαση της ΟΛΜΕ για   συμμετοχή της στην απεργία στις 17 Μαΐου, αλλά και τις μέρες από τις 20 έως τις 24 Μαΐου, δηλαδή στις πρώτες μέρες των πανελλαδικών εξετάσεων.  Από τους παρευρισκόμενους καθηγητές στην σημερινή απογευματινή συνέλευση, μόνο οι 14 καταψήφισαν την πρόταση της ΟΛΜΕ, ενώ υπήρξαν και 3 λευκά.

Καθηγητές από διάφορες παρατάξεις, αλλά και ανεξάρτητοι, παρευρέθησαν στην συνέλευση. Σε κλίμα έντασης κάποιες στιγμές, και αφού μίλησαν αρκετοί καθηγητές- εκπρόσωποι παρατάξεων, διεξήχθη η ψηφοφορία που ειχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

koi-belme-sineleusi-epistrateusi3

Μέλη της ΕΣΑΚ – ΔΕΕ πρότειναν απεργία στις 16 και 17 Μαΐου και κατόπιν νέα συνέλευση ώστε να συντονίσουν τις περαιτέρω δράσεις τους. Ενώ όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις φάνηκε να συμφωνούν  με την πρόταση της ΟΛΜΕ, εξηγώντας στα μέλη της ΕΣΑΚ ΔΕΕ πως η συνέλευση οργανώθηκε προς ψήφιση ή όχι της πρότασης της ΟΛΜΕ και πως μόνο σε περίπτωση που εκείνη καταψηφιστεί, θα συζητηθούν νέες προτάσεις.

koi-belme-sineleusi-epistrateusi4

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αν και συμφώνησαν τελικά με την απεργία κατά τις ημερομηνίες που ορίζει η ΟΛΜΕ, εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο όλοι εκείνοι που ψηφίζουν θετικά απέναντι στην πρόταση, πράγματι θα απεργήσουν.

Στο τέλος της συνέλευσης που διήρκησε περίπου 3 ώρες οι καθηγητές πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Δημοκρατίας.

koi-belme-sineleusi-epistrateusi6

koi-belme-sineleusi-epistrateusi7

koi-belme-sineleusi-epistrateusi8

koi-belme-sineleusi-epistrateusi9

koi-belme-sineleusi-epistrateusi10

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button