ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Υπενθυμίζει ο δήμος Αγρινίου την εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας από τους δημότες

«Διατηρούμε τους χώρους έξω και γύρω από τους κάδους καθαρούς»

Ο Δήμος Αγρινίου, στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοτών για την εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας, υπενθυμίζει ότι :

• Τα οικιακά απορρίμματα πρέπει να τοποθετούνται σε καλά δεμένους ανθεκτικούς σάκους, τους οποίους πρέπει, πριν την ώρα διέλευσης του απορριμματοφόρου, να έχουν τοποθετήσει στον κάδο μηχανικής αποκομιδής.

• Δεν αφήνουμε τις σακούλες απορριμμάτων ανοικτές ή μισάνοικτες.

• Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση σάκων απορριμμάτων έξω από τους κάδους μηχανικής αποκομιδής και γύρω από αυτούς.

• Σε περίπτωση που ο κάδος είναι ήδη γεμάτος αναζητούμε κοντινό κάδο με διαθέσιμο χώρο ή κρατάμε τη σακούλα στο σπίτι για μια ακόμη ημέρα.
• Δεν επιτρέπονται υγρά απόβλητα ή απόβλητα που μπορούν να προκαλέσουν ρύπανση στον κάδο ή ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά στον κάδο ή ζημιά σε οποιοδήποτε σημείο ή μηχανισμό του κάδου (π.χ. κολλώδεις ή τοξικές ουσίες, μέταλλα, πέτρες κ.α.).

• Δεν επιτρέπεται να τοποθετούνται ογκώδη απορρίμματα όπως παλιά έπιπλα, άχρηστες οικιακές συσκευές ή παλιά στρώματα.

• Δεν επιτρέπεται να τοποθετούνται άχρηστα υλικά από ανακαινίσεις και κατεδαφίσεις, προϊόντα εκσκαφών, κουφώματα, κλπ. Εκτός των άλλων, όταν στους κάδους απορριμμάτων βάζουμε τέτοια υλικά, προκαλούνται προβλήματα και φθορές στους κάδους και τα απορριμματοφόρα και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού του προσωπικού καθαριότητας.

• Τα εσωτερικά ογκώδη απορρίμματα και ογκώδη κλαδέματα δεν εγκαταλείπονται οπουδήποτε αλλά παραλαμβάνονται από το Δήμο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Υπηρεσία Καθαριότητας (τηλ: 15194 – χωρίς χρέωση).

• Φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν κ.τ.λ. που έχουν μικρό όγκο και βάρος, συσκευάζουνται σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους και να τοποθετούνται εντός των κάδων απορριμμάτων.

• Απαγορεύεται η μετακίνηση των κάδων από τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί από τα συνεργεία του Δήμου.

• Οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες (από χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μέταλλα κ.λ.π) θα πρέπει να τοποθετούνται στα ειδικά σημεία ανακύκλωσης, δηλαδή στους μπλε κάδους, σε ειδικούς μπλε κωδωνόσχημους κάδους ανακύκλωσης γυαλιού.

H σχετική ανακοίνωση καταλήγει:

“Παρακαλούμε τους δημότες για την κατανόηση τους και υπενθυμίζουμε την υποχρέωση για την τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας. Στους παραβάτες επιβάλλονται πρόστιμα με βάση τον Κανονισμό Καθαριότητας (100-300 ευρώ με διπλασιασμό σε περίπτωση υποτροπής ή ανάλογα με το μέγεθος της ρύπανσης).

Η Καθαριότητα και η προστασία του Περιβάλλοντος είναι Πολιτισμός, είναι Υγεία και απαιτεί την συμβολή όλων μας”.

3 Σχόλια

 1. Πολιτισμός είναι ακόμη οι υπηρεσίες να ανταποκρίνονται στον πολίτη και τα προβλήματα του και να μην έχουν καβαλήσει το καλάμι. Όλοι όταν τους ζητάς τα αυτονόητα, καθαριότητα, κόψιμο και περιποίηση των δένδρων, θαμώνων, πλησιμο των κάδων, και φτιάξιμο των κάδων που δεν ανοίγουν με κανένα τρόπο, γιατί οι Ταλιμπαν έχουν βάλει το κουλό τους, κανένας δεν ανταποκρίνεται. Όλοι το παιζουνε, συνδικαλιστές, προϊστάμενοι, και όταν η ώρα φτάσει 11 :45 π. μ την κάνουν με γοργά πηδηματάκια, άλλος για τα ουζερί και άλλος για το σπίτι του. Πάντος ζητάω ειλικρινά συγνώμη για την πικρία μου αλλά έτσι είναι κύριοι χωρίς να διαγράφω τα παραπάνω ότι δεν συμβαίνουν. Η αγανάκτηση όμως κάποιες φορές όταν δεν υπάρχει σωστή αντιμετώπιση στον υπέρ φορολογούμενοι πολίτη και Δημότη, σε φέρνει εκτός κάποιες φορές. Αγανακτείς και λες δεν πάνε να κουρεύουν όλοι, αφού με γράφουν θα τους γράψω και εγώ και θα τα πετάξω όπου βρω. Λάθος αυτό αλλά η κοινή προσπάθεια πρέπει να υπάρχει από όλους μας, περισσότερο δε από τις οργανωμένες υπηρεσίες.

 2. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους ρομα που πάνε, ανοίγουν τους κάδους και τις σακούλες και ψάχνουν αφήνοντας πίσω τους σκουπίδια πεταμένα. Ειδικά στην ανακύκλωση.

 3. Πολιτισμός είναι ν αδειάζουν τους κάδους σ εύλογα διαστήματα
  Να καθαρίζουν τα Ρέματα
  Να τοποθετήσουν μπλε κάδους και στα χωριά
  Πολιτισμός είναι η σωστή επικοινωνία
  Ας σηκώνουν τα τηλέφωνα
  Ας βάλουν αστική χρέωση και όχι τετραψήφιο αριθμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button