Γεγονότα

Υπ'ατμόν η Αστυνομία το Σαββατοκύριακο

Η πρώτη ανοικτή πολιτική εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο κέντρο του Αγρινίου σε μια μαύρη επέτειο για την πόλη, οι πιθανές αντιδράσεις αλλά και η συγκέντρωση αντιεξουσιαστων στο κέντρο αύριο Σάββατο, προκαλούν  πονοκέφαλο στην τοπική Αστυνομία, που σχεδιάζει μέτρα

Η Χ.Α. οργανώνει για την Κυριακή στην πλατεία Δημοκρατίας ανοικτή πολιτική εκδήλωση για πρώτη φορά στο Αγρίνιο. Η Αστυνομία φοβάται πως αυτό είναι πολύ πιθανό να πυροδοτήσει αντιδράσεις, όχι μόνον από αντιεξουσιαστές αλλά και άλλες ομάδες από τον χώρο της Αριστεράς, που έχουν διαμηνύσει αρκετές φορές πως η Χ.Α. στο Αγρίνιο είναι ανεπιθύμητη. Στελέχη της Χ.Α. από την πλευρά τους, είναι δεδομένο πως θέλουν να δηλώσουν με την εκδήλωση την παρουσία τους στο Αγρίνιο και γι’αυτό η κινητοποίηση που κάνουν είναι μεγάλη. Πρόσφατα περιστατικά βίας μεταξύ μελών της Χ.Α. και αντιεξουσιαστών ίσως έχουν παίξει τον ρόλο τους για την υλοποίηση της συγκέντρωσης όπου οι Χρυσαυγίτες θέλουν να κάνουν “επίδειξη ισχύος”. Θεωρείται στην συγκέντρωση βέβαιη η συμμετοχή των βουλευτών κ. Κασιδιάρη, Μπαρμπαρούση, Μπούκουρα και Λαγού.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως πως η συγκέντρωση της Χ.Α. γίνεται ανήμερα της επετείου της εκτέλεσης των 120 πατριωτών στο Αγρίνιο από τους Γερμανούς, στις 14 Απριλίου του 1944 στην Αγία Τριάδα και του απαγχονισμού των τριών πατριωτών στην πλατεία όπου γίνεται η συγκέντρωση. Αυτή η σύμπτωση (η μήπως όχι;) δεν έχει περάσει απαρατήρητη απ’όσους αντιδρούν στην πρωτοβουλία της Χ.Α. και σε πολίτες προκαλεί “ανατριχίλα” το γεγονός ότι κάποιοι που έχουν υμνήσει τον ναζισμό ή συμπαρατάσσονται με υμνητές του ναζισμού, θα μιλήσουν εκείνη τη μέρα στο Αγρίνιο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οργανώσεις και κόμματα στο Αγρίνιο, θα καλέσουν τους πολίτες να μην βρεθούν στο κέντρο την ώρα της συγκέντρωσης, εκφράζοντας έστω κι έτσι την απομόνωση της Χ.Α. από το μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας και την αποδοκιμασία της που αποφάσισε  την συγκεκριμένη μέρα να κάνει την συγκέντρωση

Από την άλλη, οι αντιεξουσιαστές του Αγρινίου, οργανώνουν συγκέντρωση αύριο Σάββατο, με αφορμή τις κλήσεις που έχουν δεχθεί άτομα του χώρου για την κατάληψη του δημόσιου κτιρίου κοντά στην περιοχή του δικαστικού μεγάρου. Οι κλήσεις γίνονται μετά από μήνυση που κατατέθηκε από το Ταμεία Εθνικής Οδοποιίας, στο όποιο ανήκει το υπό κατάληψη κτίριο.

Στην συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών, συμμετέχουν όλες σχεδόν οι ομάδες του χώρου από την περιοχή.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση βρίσκεται υπ’ατμόν στην κυριολεξία και καταστρώνει σχέδια για να αποτραπούν τυχόν επεισόδια, την στιγμή μάλιστα που την Κυριακή έχει και παιγνίδι του Παναιτωλικού με την Παναχαϊκή στο Αγρίνιο, γεγονός που προκαλεί άλλον έναν επιπλέον πονοκέφαλο στην Αστυνομία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν ζητηθεί ενισχύσεις με επιπλέον διμοιρίες από όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις και την Αθήνα, αφού εκφράζονται φόβοι για το κλίμα που θα υπάρχει στο Αγρίνιο την Κυριακή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button