ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Υπ. Υποδομών: Σε διαδικασία αδειοδότησης το υδατοδρόμιο της Αμφιλοχίας

Το Τμήμα εναέριων μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών απάντησε σε ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, σχετικά με το δίκτυο υδατοδρομίων στη χώρα.

Ο κ. Βελόπουλος, μεταξύ άλλων ρωτούσε σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να ξεκινήσει στη χώρα μας το μεγαλόπνοο έργο της δημιουργίας δικτύου υδατοδρομίων.


Όπως αναφέρει το αρμόδιο Τμήμα, από την ψήφιση του ν. 4663/2020 (Α΄30) έως και σήμερα έχουν εκδοθεί τρεις άδειες ίδρυσης υδατοδρομίων στις κάτωθι περιοχές: ΒΟΛΟΣ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΙΟΣ, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης στην ελληνική επικράτεια είκοσι εννέα (29) υδατοδρόμια στις κάτωθι περιοχές: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΣΚΥΡΟΣ, ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ, ΣΚΟΠΕΛΟΣ, ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ, ΠΑΤΜΟΣ, ΤΗΝΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΣΗΤΕΙΑ, ΧΙΟΣ, ΛΑΥΡΙΟ, ΣΙΦΝΟΣ, ΠΥΛΟΣ, ΚΑΒΑΛΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, ΟΘΩΝΟΙ, ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ, ΜΑΘΡΑΚΙ, ΚΥΛΛΗΝΗ, ΑΙΔΗΨΟΣ, ΑΛΙΒΕΡΙ, ΚΑΡΥΣΤΟΣ, ΚΥΜΗ, ΧΑΛΚΙΔΑ, ΨΑΡΑ, ΑΛΙΜΟΣ, ΟΙΝΟΥΣΕΣ.
Έτοιμες υποδομές υδατοδρομίων υπάρχουν σε τρεις περιοχές: ΚΕΡΚΥΡΑ, ΠΑΞΟΙ και ΠΑΤΡΑ.

Τα εν λόγω υδατοδρόμια είχαν αδειοδοτηθεί με τον παλαιότερο νόμο ν.4146/2013. Για τα υδατοδρόμια της ΚΕΡΚΥΡΑΣ και των ΠΑΞΩΝ έχει εκδοθεί και η Βεβαίωση Συμμόρφωσης σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις του ν. 4663/2020, ενώ εκκρεμεί η έκδοση αυτής για το υδατοδρόμιο της ΠΑΤΡΑΣ.

Δεδομένου ότι σύμφωνα με ν.4663/2020, η υπηρεσία είναι αρμόδια υπηρεσία μόνο για τη διαδικασία χορήγησης αδειών υδατοδρομίου, δε δύναται να εκτιμήσει τους λόγους για τους οποίους υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίηση των υδατοδρομίων, η οποία εξαρτάται από την πρωτοβουλία των αιτούντων, καταλήγει η σχετική απάντηση.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button