Ροή Ειδήσεων

"Υγρό Πυρ 2017" η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου

koi-pymesologgiou-ygropyr1Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 στην μικρή αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία “ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2017” από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου. Η Άσκηση αφορούσε τεχνολογικό ατύχημα μεγάλης έκτασης σε εργοστάσιο κατηγορίας SEVESO II (αποθήκευση, εμπορία και εμφιάλωση επικίνδυνων ουσιών IONIAN GAZ A.E.) στην περιοχή της Κατοχής Μεσολογγίου.

Στην Άσκηση συμμετείχαν ως ασκούμενοι: ο Τεχνικός Ασφαλείας της Επιχείρησης, Αξ/κός της 6ης Ε.Μ.Α.Κ., ο Διευθυντής του Ε.Κ.Α.Β., Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεσολογγίου, ο Δ/ντής Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτ/νίας και Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου.

Δεν παραβρέθηκαν αν και είχαν προσκληθεί οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Κατοχής και Μάστρου.

koi-pymesologgiou-ygropyr2Επίσης υπήρχαν παρατηρητές από: εθελοντικές ομάδες, την Διεύθυνση Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, το 2/39 Σύνταγμα Ευζόνων, τον Δήμο Μεσολογγίου, την Αντιπεριφέρεια Αιτ/νίας, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μεσολογγίου.

Η άσκηση περιελάμβανε τρία υποθετικά επεισόδια τεχνολογικού ατυχήματος στην εταιρεία ΙΟΝΙΑΝ GAZ A.E.. Κάθε ασκούμενος ανέλυε τον τρόπο με τον οποίο από την δική του υπηρεσία/θέση θα συνέβαλε στην ενδεχόμενη κατάσταση ανάγκης.

Η άσκηση κράτησε περίπου δύο ώρες και έδωσε την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διαπιστώσουν την ετοιμότητα των υπηρεσιών/θέσεων τους αλλά και να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις.

Οι παρατηρητές συνέβαλαν με ερωτήσεις και συμμετείχαν στο τέλος στην αξιολόγηση της Άσκησης συμπληρώνοντας ένα ερωτηματολόγιο.

Ο Διοικητής της ΠΥ Μεσολογγίου, κ. Δημήτριος Κεφαλάς (Πύραρχος), ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και σημείωσε ότι τέτοιες ασκήσεις οφείλουν να γίνονται όταν στην περιοχή μας υπάρχουν τέτοιες εγκαταστάσεις. Συντονιστής της Άσκησης ο κ. Χαριτίδης Παντελής (Π/γός).

http://messolonghinews.blogspot.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button