ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Υγειονομική βόμβα στη Λεύκα Αγρινίου: Πετούν σκουπίδια σε αύλακα (φωτο)

Ο ΤΟΕΒ τα βγάζει... αλλά τα αφήνει έξω από τα σπίτια

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, στη Λεύκα Αγρινίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, Ρομά πετούν σκουπίδια μέσα στον αύλακα, με αποτέλεσμα να μολύνουν το νερό και γενικότερα την περιοχή, δημιουργώντας μία υγειονομική βόμβα. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι ανάλογο, με αποτέλεσμα ιδιοκτήτης χωραφιού στην περιοχή να καλέσει σήμερα την αστυνομία, η οποία κατέγραψε το συμβάν.

Το ακόμη εντυπωσιακότερο είναι ότι ο ΤΟΕΒ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα των αυλακιών, βγάζει τα σκουπίδια και τα εναποθέτει μπροστά από σπίτια, κάνοντας την κατάσταση ακόμη πιο αφόρητη.

Όπως καταγγέλλουν πολίτες, τεράστια ευθύνη φέρει και ο δήμος καθώς δεν μαζεύει τα σκουπίδια που δεν είναι σε κάδους απορριμάτων και μένουν εκεί, αυξάνοντας μεταξύ άλλων και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην περιοχή υπήρχε ένας κάδος, τον οποίο όμως έκαψαν αρκετές φορές, με αποτέλεσμα ο δήμος να μην τον επανατοποθετήσει.

Τα σκουπίδια που πετούν στον αύλακα δεν μολύνουν μόνο την Λεύκα Αγρινίου καθώς μεταφέρονται με τη ροή του νερού και σε άλλες περιοχές.

“Είναι απαράδεκτη η νοοτροπία μερικών ανθρώπων. Δεν παίζει ρόλο αν είναι Ρομά ή όχι. Σημασία έχει ότι πετούν τα σκουπίδια τους όπου να ναι και δεν τους ενδιαφέρουν οι συνέπειες. Ο ΤΟΕΒ που πρέπει να καθαρίσει τον αύλακα, αφήνει τα σκουπίδια έξω από τα σπίτια και δημιουργεί εστίες μόλυνσης. Να τοποθετηθούν κάδοι εκεί που μένουν οι Ρομά και όχι στον δρόμο μπροστά σε άλλες ιδιοκτησίες, σπίτια ή αγροκτήματα. Το πρόβλημα είναι τεράστιο και με πολλές προεκτάσεις, να επέμβει ο Εισαγγελέας και το υγειονομικό”, αναφέρει καταλήγοντας το μήνυμα που απέστειλε στο agriniopress.gr, απεγνωσμένος ιδιοκτήτης αγροκτήματος της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button