sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Μετά από εννιά μήνες δίνονται τα 586 ευρώ στους πλημμυροπαθείς

Άρχισαν να πιστώνονται σήμερα Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου  καταρχήν στην Τράπεζα Πειραιώς τα χρήματα για τους δικαιούχους πλημμυροπαθείς των 586 ευρώ. Επίσης από την Τετάρτη αναμένεται να γίνεται η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων και στις υπόλοιπες Τράπεζες.

Πρόκειται για το “έκτακτο επίδομα” που εγκρίθηκε μετά την καταγραφή των συνεργείων του Δήμου Αγρινίου , ενώ  αξίζει να σημειωθεί πως είναι χαρακτηρισμένο ως επίδομα για την κάλυψη άμεσων αναγκών που προκλήθηκαν από την καταστροφική πλημμύρα της 3ης Δεκεμβρίου σε περιοχές του Δήμου Αγρινίου κατά κύριο λόγο, αλλά και σε άλλους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας.


Παρ’όλα αυτά, αν και οι καταγραφές έγιναν έγκαιρα και άμεσα, όπως υποστηρίζει η δημοτική αρχή, οι πληρωμές γίνονται εννέα μήνες μετά!

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr η καθυστέρηση κατά ένα μέρος οφείλεται πάλι σε λάθος κρατικού φορέα, μιας κα τα χρήματα φέρεται αρχικά να πιστώθηκαν σε λάθος κωδικό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο Δήμος να τα αξιοποιήσει και να τα μοιράσει. Έτσι, σημειώθηκε επιπλέον καθυστέρηση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχουν ακόμη πληρωθεί οι αποζημιώσεις για τις οικοσυσκευές, που ανά δικαιούχο κυμαίνονται από 1.500 έως 3.000 ευρώ περίπου.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως κάτοικοι των πλημμυρόπληκτων περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας και ειδικά του Ζευγαρακίου διαμαρτύρονται γιατί δεν γνωρίζουν την τύχη που έχει το αίτημα τους για επιβολή ποσόστωσης για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για το θέμα επιστολή είχε στείλει προ μερικών μηνών και ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Τέλος, ζήτημα υπάρχει και με τους αγροτικούς δρόμους και την πρόσβαση των πολιτών στα χωράφια τους, που δεν έχουν ακόμη καθαριστεί

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

 1. Eίναι τόσο φαιδρά ανίκανοι, και τόσο θρασύτατα ανάλγητοι δήμος και περιφέρεια που κοροϊδεύουν και παίζουν μπαλάκι στα ίσια τους πολίτες . Τους ψηφίσαμε για να είναι ουσιωδώς κοντά στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του λαού και αυτοί μας πουλάνε φτηνή κομματική προπαγάνδα και έμμεσους εκβιασμούς , εάν ξαναβρέξει τα ιδία θα συμβούν, και πάλι θα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς τους δύο…
  ποιο φασίστας πεθαίνεις

  Τα περισσότερα ρέματα που δεν τα έδειξαν οι κάμερες τα άφησαν όπως έγιναν, βλέπεις δεν έφτασαν τα λεφτά …

  Έχουν κάνει ότι ηλίθια πατέντα τους ήρθε στο κεφάλι, στη ματσαράγκα γκρέμισαν μεγάλο μέρος εγκιβωτισμένου ρέματος με την υπόνοια πως είναι … βουλωμένο.. ανέλυσαν εσφαλμένα τα σαΐνια το λόγο που το νερό έβγαινε με πίεση από τα τα καλύμματα των φρεατίων του δρόμο εκείνο το βράδυ..
  Ρε λεβεντούρες μου, όταν η ραγδαιότητα της βροχόπτωσης είναι μεγάλη τότε η αποχέτευση λειτουργεί υπό πίεση και στα χαμηλότερα σημεία του δικτύου είτε βγαίνει το νερό από της σχάρες ομβρίων είτε πετάγονται τα καπάκια των φρεατίων, για δουλέφτε το λίγο στο μυαλουδάκι σας, οι πολλές τρύπες κάνουν πάντα κακό, εντάξει.
  Τώρα μένει να δούμε εάν ξανασυμβεί το ίδιο φέτος που θα βρεθούν τα τσιμεντένια στοιχεία που αντικατέστησαν την οροφή του ρέματος τα σπίτια και τα μαγαζιά.
  Το νερό πάντως έχει μνήμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button