Τέχνες

Xρ. Μοσχανδρέου: «Ολοκληρώσαμε την 20χρονη προσφορά μας και ατενίζουμε προς άλλες πολιτείες»

pol-fasianos-agr8Το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκαν δυο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

Στο Αγρίνιο από την πόλη που ξεκίνησε η Πινακοθήκη Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου το 1990 εκτίθεται η μοναδική της συλλογή στους φιλόξενους χώρους της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου «91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού».

Ο κ. Χρ. Μοσχανδρέου λαμβάνοντας το λόγο ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αγρινίου και χαρακτηριστικά δήλωσε: «Στο Αγρίνιο χαίρομαι πολύ που εκθέτουμε συλλογές που καταγράφουν μεγάλες επισκεψιμότητες και αποδεικνύεται ότι οι φιλότεχνοι στη μεγάλη και σημαντική πόλη του Νομού μας είναι χιλιάδες».

Και κατέληξε: «Σήμερα από εδώ και αύριο από το Μεσολόγγι στέλνω ένα μήνυμα, ότι η Πινακοθήκη μας, που επί 20 χρόνια ανέδειξε και στήριξε με αγάπη και πάθος τον ελληνικό πολιτισμό, ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο της αποστολής του. Ο δεύτερος κύκλος θα ξεκινήσει εντός της επομένης διετίας στην μεγάλη πολιτεία των ΑΘΗΝΩΝ».

pol-mosxandrΤην Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 στην πανέμορφη Πινακοθήκη Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου έναντι της Ι. Μητροπόλεως του Αγίου Σπυρίδωνος, έγιναν τα εγκαίνια της ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 76 καλλιτεχνών που δημιούργησαν με αγάπη και εκτίμηση για το έργο της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου.

Τα εγκαίνια έκανε ο βουλευτής Σάμου κ. Δημ. Σεβαστάκης.

Τον λόγο έλαβε ο Χρ. Μοσχανδρέου και με συγκίνηση μεταξύ άλλων τόνισε: «Πέρασαν 20 χρόνια ενός μεγάλου πολιτιστικού ταξιδιού που η Σοφία, ο Πάνος, η Ζωή που είναι κοντά μας και εγώ προσωπικά, δώσαμε την ψυχή μας για να στηρίξουμε τους Ελληνες καλλιτέχνες και τον ελληνικό πολιτισμό με αγώνες, θυσίες, με απεριόριστη αγάπη. Η αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς στον πολιτισμό επιβεβαιώνεται σήμερα από την συμμετοχή των 51 καταξιωμένων καλλιτεχνών που μας τίμησαν και δημιούργησαν έργα που αφορούν την Πινακοθήκη μας. Τους ευχαριστούμε θερμότατα.

Φίλτατε κ. Σεβαστάκη, κυρίες και κύριοι, κ. Τριανταφύλλου, κ. τέως Δήμαρχε Μεσολογγίου, φίλοι μου καλλιτέχνες

Σήμερα σας γνωστοποιώ την οριστική μας απόφαση ότι η Πινακοθήκη μας συμπληρώνοντας την 20χρονη πορεία της ολοκλήρωσε και την παρουσία της στο Μεσολόγγι και ατενίζει το μέλλον της.”

Μετά τον λόγο έλαβε ο βουλευτής Σάμου κ. Δημ. Σεβαστάκης που τόνισε:

Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι στο Μεσολόγγι που είναι συνδεδεμένο με τους ηρωικούς αγώνες του και την συμβολή του στην απελευθέρωση της χώρας. Σήμερα αισθάνομαι χαρούμενος που εγκαινιάζω την σημαντική αυτή έκθεση που οι δημιουργίες αφορούν την 20χρονη σημαντική πολιτιστική προσφορά της οικογένειας Μοσχανδρέου. Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button