ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

407.008,16 € τα “προφορικά” έργα και προμήθειες της δημοτικής αρχής Ξηρομέρου!

Το Blog mytikaspress παρουσίασε συγκεντρωτική λίστα έργων και προμηθειών της δημοτικής αρχής Ξηρομέρου, αυτά τα τέσσερα και πλέον χρόνια, που έγιναν με ένα ιδιαίτερο τρόπο…

Το γνωστό και ως προφορικό (γιατί και με ποιο δικαίωμα κάποιος αναθέτει με αυτό τον τρόπο; Από εδώ ξεκινάει το κακό).


Αναλυτικά η ενδιαφέρουσα ανάρτηση:

“Τονίζουμε ότι αυτός ο ιδιαίτερος τρόπος εκτέλεσης έργων και προμηθειών είναι χωρίς αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς εγγραφές των αντίστοιχων ποσών στον Προϋπολογισμό, χωρίς εγγραφή των έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα, χωρίς πρωτόκολλα παραλαβής, χωρίς επιμετρήσεις, χωρίς τίποτα, δηλαδή μία διαδικασία τελείως στον αέρα που δεν μπορεί να ελέγξει κανείς και τίποτα.

Σε αυτή την περίπτωση η εξόφληση αυτών των έργων έχει γίνει ως εξής: Σε μία ωραία άτυπη συμφωνία κυρίων, ο ενδιαφερόμενος προσφεύγει στην Δικαιοσύνη, ο Δήμος Ξηρομέρου όχι απλά δεν αμφισβητεί την απαίτηση, αλλά τουναντίον την αναγνωρίζει (οι ίδιοι που ανέθεσαν προφορικά δίνουν και βεβαίωση για το Δικαστήριο).

Με απόφαση του Δικαστηρίου και αφού ο Δήμος αναγνωρίζει την οφειλή, εκδίδεται η διαταγή πληρωμής, δεν ασκείται έφεση ανακοπής κατόπιν σχετικής γνωμοδοτήσεως Δικηγόρου και ο Δήμος Ξηρομέρου ή εντάσσει με δόξα και τιμή την συγκεκριμένη απόφαση για αποπληρωμή στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «ΑΚΣΙΑ» που αφορά αυτές τις υποθέσεις, δηλώνοντας μάλιστα και ικανοποιημένος που δεν πληρώθηκαν από το Ταμείο του Δήμου αλλά από το Υπουργείο Εσωτερικών και τα γλιτώσαμε (!!!), ωσάν αυτά τα χρήματα να μην είναι του Ελληνικού Λαού που έχει ματώσει όλα αυτά τα χρόνια με τα μνημόνια, αλλά σαν να έπεσαν από τον ουρανό και μας τα χάρισαν ή εξοφλούνται από το Ταμείο του Δήμου.

Αν δεν είναι έτσι όπως τα γράφουμε, ας βγει όποιος αξιωματούχος από τον Δήμο Ξηρομέρου θέλει να μας διαψεύσει για μία διαδικασία που όπως φαίνεται στο Δήμο Ξηρομέρου είναι συχνή και αφορά και πολλά χρήματα.

Φυσικά συμπληρώνουμε ότι κάθε ανάδοχος, ορθά διεκδικεί και παίρνει τα δεδουλευμένα του. Το θέμα είναι η συμπεριφορά και η στάση του Δήμου Ξηρομέρου και αν όλα αυτά, δηλαδή η εκτέλεση έργων με μη θεσμοθετημένη διαδικασία, συνιστούν παράδειγμα χρηστής οικονομικής διαχείρισης.
Εμείς ρωτάμε: ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; ΑΡΑΓΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ; Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ; Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ; Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΑΛΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΝΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ.

Έχουμε λοιπόν την παρακάτω λίστα προφορικών εργασιών και προμηθειών, τις οποίες σας παρουσιάσαμε κατά καιρούς μέσα από το Blog μας και ποτέ κανείς δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει ή να σχολιάσει επίσημα, γιατί πολύ απλά αυτά δεν αμφισβητούνται, είναι οι πικρές αλήθειες. Εμείς απλώς σήμερα σας παρουσιάζουμε όλες αυτές τις υποθέσεις συγκεντρωτικά, για να έχετε αληθινή και πλήρη ενημέρωση.

  • 42.532 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 13.11.2018 (δείτε εδώ).
  • 10.003,45 € για προφορικές προμήθειες που δημοσιεύσαμε στις 10.1.2018 (δείτε εδώ).
  • 19.505,19 € για προφορικές προμήθειες που δημοσιεύσαμε στις 9.1.2018 (δείτε εδώ).
  • 10.657,02 € για προφορικές προμήθειες που δημοσιεύσαμε στις 30.12.2016 (δείτε εδώ).
  • 37.711,43 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 28.12.2016 (δείτε εδώ).
  • 57.536 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 20.9.2016 (δείτε εδώ).
  • 175.087,93 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 3.10.2018 (δείτε εδώ).
  • 53.975,14 για προφορικές εργασίες (εξαιρούνται οι γεωτρήσεις της Αλυζίας 45.129,05 €, της περιόδου του κ. Γαλούνη που ήταν παλιές) που δημοσιεύσαμε 7.3.2017 (δείτε εδώ).
Σύνολο: 407.008,16 €.”
Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button