Αυτοδιοίκηση

Ξηρόμερο: Ανέλαβε προσωπικα την ευθύνη για την "ορθή επανάληψη" του προϋπολογισμου ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου

po-dimotiko-xiromeroO Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος  Λυμεράτος ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την ορθή επανάληψη. “Ήταν δικό μου λάθος, το οποίο συνιστά παρατυπία και όχι παρανομία” είπε ο κ.Λυμπεράτος και συνέχισε “το έκανα όμως για το καλό το Δήμου, για να λειτουργήσει σωστά, να εγκριθεί ο προϋπολογισμός και να πληρωθούν κάποιοι άνθρωποι”. 

Ο κ.Λυμπεράτος στις εξηγήσεις που έδωσε ανέφερε ότι κατά την επίσκεψη του στην Αποκεντρωμένη  ρώτησε τον αρμόδιο προϊστάμενο για την τύχη του προϋπολογισμού  και αυτός του απάντησε ότι υπάρχουν κάποια λάθη κυρίως όσo αναφορά την εγγραφή των εσόδων και των εξόδων από τα δημοτικά τέλη. Μάλιστα υπήρξε και διαφωνία για το θέμα αυτό του προϊσταμένου της Αποκεντρωμένης με τον αρμόδιο υπάλληλο της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Ξηρομέρου.

”Τότε”, συνέχισε ο κ.Λυμπεράτος “ανέλαβα προσωπικά την πρωτοβουλία για την ορθή επανάληψη. θεώρησα ότι δεν πρέπει να έρθει ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι που τον ψήφισαν την πρώτη φορά  θα τον ξαναψήφιζαν, και οι ίδιοι  που καταψήφισαν θα έλεγαν και πάλι όχι “. ”Ήταν λάθος μου που δεν ενημέρωσα   τους επικεφαλής των συνδυασμών, πίστευα ότι οι αλλαγές στον προϋπολογισμό με την ορθή επανάληψη δεν ήταν ουσιώδεις” κατέληξε ο κ.Λυμπεράτος. 
 

 

Σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε σφοδρά.

”Δεν είναι μπακάλικο ο δήμος, δεν είναι δικό σας σπίτι κύριε Λυμπεράτο να κάνετε ότι θέλετε” είπε η Ντίνα Σαμαρά.

”Υπάρχουν ποινικές ευθύνες και θα φέρω το  θέμα στην δικαιοσύνη”, ” αυτό που έγινε ήταν πρωτοφανές, απαράδεκτο και  μας προσβάλει ολους” συνέχισε η Ντίνα Σαμαρά η οποία ειχε έντονη αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. ”Κύριε Δήμαρχε εσείς λέγατε ότι δεν θα σας επιστρέψει ποτέ έγγραφο η Αποκεντρωμένη στην δική σας θητεία.” Η παράταξη μας άρει  την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπο του Προέδρου και αποχωρούμε από την συζήτηση” κατέληξε η Ντίνα Σαμαρά και αποχώρησε μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης. 
 

 

Ο κ. Ηλίας Γεωργαλής στάθηκε στην πολύ κακή λειτουργία του Δήμου σε πολλαπλά συμβάντα και ζήτησε να μην προεδρεύσει του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ.Λυμπεράτος ο οποίος εμπλέκεται στο θέμα, αλλά ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος . Ο κ.Παναγιώτης Τζαχρήστας ζήτησε εξηγήσεις για το πως ξαφνικά εμφανίστηκαν αυτά τα ποσά στην ορθή επανάληψη και είπε ότι δεν τον καλύπτουν οι διευκρινίσεις του κ. Λυμπεράτου. Στο τέλος τόσο ο κ. Ηλίας Γεωργαλής, όσο και ο κ.Τζαχρηστας απείχαν από την ψηφοφορία. 

 

Ο κ. Δημήτρης Κομπλίτσης επέκρινε και αυτός τις ενέργειες του κ.Λυμπεράτου, ” πιστεύω όμως ” συνέχισε ο κ.Κομπλίτσης “ότι έγιναν εν γνώση  της  Δημοτικής Αρχής”. ”Το λέω  το πιστεύω και δεν το αναιρώ”

 

Τέλος, ο κ. Κατσιπάνος ζήτησε την παραίτηση του κ.Λυμπεράτου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είπε ότι δεν ειχε πρόβλημα να υποβάλει την παραίτηση του αν το ζητήσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

 

Ο Δήμαρχος κ.Ερωτόκριτος Γαλούνης στην παρέμβαση του, αφού ζήτησε να πέσουν οι τόνοι κάλυψε ουσιαστικά τον κ.Λυμπερατο λέγοντας ”ναι ήταν λάθος έπρεπε το θέμα να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ενημερωθούν οι αρχηγοί των παρατάξεων. Δεν υπήρχε όμως πρόθεση και ο κ.Λυμπεράτος το έκανε για το καλό του Δήμου. Έχω εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του” . ” Δεν έγιναν αλλαγές σε κάποια έργα. Το ποσό των 700.000 ευρώ αφορά το χρέος προς την ΔΕΗ που μας άφησε η κ. Κουμανδράκη η οποία είναι η μόνη που  δεν δικαιούται να ομιλεί, σέβομαι ένα πρόσωπο αλλιώς θα έλεγα πολλά “. κατέληξε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου.

 
 http://3.bp.blogspot.com/-BIqrBmnNIoc/VDFL_k1dcDI/AAAAAAADGL4/lx2kwZYvGlo/s640/IMG_7203.jpg 
 

Γενικά ήταν ένα Δημοτικό  Συμβούλιο γεμάτο εντάσεις που ειπώθηκαν πολλά και τα οποία δεν ήταν δυνατόν να τα συγκρατήσουμε όλα. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι στο τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία, την ακύρωση των αποφάσεων (όπως γράψαμε και σε άλλη ανάρτηση) που αφορούσαν τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Ξανά λοιπόν από την αρχή  και η λειτουργία του Δήμου για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμη θα είναι προβληματική, αφού κάποια πράγματα θα πάνε σίγουρα πίσω.

 

Φαίνεται ότι το έχει η μοίρα αυτού του δήμου……. 

Βασίλης Πολύζος , http://ksiromeritikimatia.blogspot.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close