ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ξέσπασε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου: «Τσαρλατάνοι οι αρνητές μάσκας»

Έστρεψε τα βέλη του στους αρνητές της μάσκας.

Προστατευτικές μάσκες μιας χρήσης ξεκίνησε να μοιράζει από το πρωί στους πολίτες, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τη δράση «Φόρεσε τη μάσκα σου», που πραγματοποιείται σήμερα από τις 10 το πρωί και θα διαρκέσει ως τις 6 το απόγευμα, στη συμβολή της οδού Μητροπόλεως με την Αριστοτέλους Αναμένεται να δοθούν περίπου 4.000 προστατευτικές μάσκες οι οποίες βρίσκονται μέσα σε ατομικές συσκευασίες και στο πίσω μέρος τους περιέχουν οδηγίες για την ορθή χρήση της.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η άμεση και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για τη σωστή χρήση της μάσκας και για την προστασία που παρέχει στη μάχη κατά της λοίμωξης COVID-19.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς, ο οποίος έδωσε σήμερα το παρόν, «το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε είναι ότι όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία και θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα η οποία είναι ότι πρέπει να φοράμε μάσκα», τονίζοντας πως «όλοι εμείς οι επιστήμονες προτρέπουμε μέχρι να βρεθεί εμβόλιο και θεραπεία, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους να κάνουμε χρήση μάσκας όταν πρέπει»

Στη συνέχεια ο κ. Βαλτας αναφέρθηκε σε αυστηρό τόνο στους «αρνητές της πανδημίας». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αυτά που ακούγονται από ορισμένους, τους οποίους εγώ ονομάζω τσαρλατανους που προσπαθούν να αποπροσανατολισουν τον κόσμο και να δημιουργήσουν προβλήματα μέσα στην επιστημονική κοινότητα ώστε ο κόσμος να νομίζει ότι δεν υπάρχει κάτι και πως χωρίς την μάσκα είναι όλα καλά, πραγματικά πρέπει να τους βάλουμε στο περιθώριο».

«Το μήνυμα που στέλνουμε και σήμερα είναι ότι πρέπει να φοραμε μάσκα. Στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, στους χώρους καταστημάτων. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι διαφορετικό και έτσι ελαχιστοποιουμε την μετάδοση της νόσου», επισήμανε.

Όπως τόνισε από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονοπουλος, ο οποίος παρεβρεθηκε στη σημερινή δράση, μιλώντας, όπως είπε με την ιατρική του ιδιότητα, «δεν πιστεύουμε στις θεωρίες συνωμοσίας και είμαστε εδώ για να συνεργησουμε όλοι ως συλλειτουργοι του Ιπποκράτη, για τη μείωση της θνησιμότητας και της νοσηρότητας».

«Χθες γιορτασαμε την Παγκόσμια Ημέρα του Φαρμακοποιού και σήμερα πραγματοποιείται η συγκεκριμένη δράση στην Αριστοτέλους για να επιστησουμε την προσοχή στον κόσμο σχετικά με τη σωστή χρήση της μάσκας», ανέφερε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικου Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης.

«Συμμετέχουμε και εμείς μαζί με όλο το επιστημονικό δυναμικό της χώρας στην προσπάθεια για την καθολική χρήση της μάσκας για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα στην μεταδοση της πανδημίας και πιστεύω ότι αν ο κόσμος ακούσει τους ειδικούς πάνω στο θέμα θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε», υπογράμμισε.

Πηγή: grtimes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button