Δυτική Ελλάδα

Ξεμπλοκάρει το λιμάνι του Μύτικα

koi-mytikasΜία πολύ θετική εξέλιξη έχουμε στο θέμα του βουλιαγμένου λιμανιού που εδώ και χρόνια έχει μπλοκάρει το ΣΤΕ με την υπ’ αριθμόν 978/2005 απόφαση του. Με νέο νόμο που κατατέθηκε πρόσφατα δίνεται η δυνατότητα νομιμοποίησης και αποπεράτωσης του έργου και όπως μάθαμε από πλευράς του Δήμου, μέσω του Αντιδημάρχου Αλυζίας κ. Ηλία Ταμπάκη έχουν δρομολογηθεί όλες εκείνες οι ενέργειες ώστε το λιμάνι επιτέλους να ολοκληρωθεί και να γλιτώσει ο Μύτικας από την στασιμότητα και την υπανάπτυξη με την οποία είχε καταδικαστεί εσαεί.
Προσπάθειες για νομιμοποίηση του λιμανιού είχαμε και παλαιότερα οι οποίες όμως δυστυχώς απέτυχαν με αποτέλεσμα το λιμάνι του Μύτικα να παραμένει ένα κουφάρι εγκυμονώντας μεγάλους κινδύνους για ναυτικά ατυχήματα και για απώλεια ανθρώπινων ζωών και εμποδίζοντας κάθε προοπτική τουριστικής ανάπτυξης στο μέλλον.
Όλα αυτά όμως φαίνεται ότι θα τελειώσουν και ο Μύτικας θα βρεθεί με ένα καινούριο λιμάνι για πρόσδεση τουριστικών σκαφών κάτι που θα σημάνει μεγάλες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης του Μύτικα.
Τα λάθη που έγιναν στη περίπτωση του συγκεκριμένου έργου πολλά και από πολλές πλευρές και δεν είναι ώρα να τα αναλύσουμε. Όλοι ξέρουμε τι έχει συμβεί και τις ευθύνες που έχουν κάποιοι. Επίσης τα ίδια λάθη και ακόμη περισσότερα είχαμε και στο ήδη υπάρχον λιμάνι του Μύτικα. Τα λάθη θα μπορούσαμε να τα συνοψίσουμε στη φράση ότι «τα έργα αυτά δεν έγιναν με τις επιταγές και του κανόνες της επιστήμης, αλλά με τις επιταγές και τα θέλω τοπικών παραγόντων και δημοτικών αρχόντων». Η θέση του λιμανιού άλλαζε λες και παίζαμε σκάκι. Βρεθήκαμε με λιμάνι με κυματοθραύστη στην εσωτερική του πλευρά και με δέστρες στην εξωτερική του!! Τραγελαφικές καταστάσεις να γελά κάθε πικραμένος.
Ελπίζουμε όλα αυτά να αποτελούν μία δυσάρεστη ανάμνηση και επιτέλους ο Μύτικας να πάρει αυτό που δικαιούται. Ένα πανέμορφο μέρος που έχει όλες τις προδιαγραφές για τουριστική ανάπτυξη. Μέχρι τώρα ήταν καθηλωμένος και γειτονικά μέρη με πολύ λιγότερα πλεονεκτήματα γνώρισαν τουριστική ανάπτυξη ενώ ο Μύτικας όχι. Ελπίζουμε ότι από εδώ και πέρα αυτό θα αλλάξει…
http://mytikaspress.blogspot.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button