Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ευρυτανία: Αντιδράσεις για τοποθέτηση κεραίας στη Χελιδόνα (φωτο)

Για “αδειοδότηση εξπρές” με τις “ευλογίες” του τοπικού Δασαρχείου,που παρακάμπτει  ανθρώπους και οικισμούς, καταγγέλλεται στο διαδίκτυο και ειδικότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εγκατάσταση από εργολάβους  κεραίας τύπου πυλώνα 35 μέτρων εντός επί της ουσίας οικισμού (δίπλα στο σχολείο, εφαπτόμενη με εκκλησία και νεκροταφείο και σε απόσταση μόλις 90 μέτρων από το πρώτο σπίτι) στην Χελιδόνα Ευρυτανίας.

Πολίτες και μέλη του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου αναφέρουν πως αυτό μπορει να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες σε περιβάλλον και ανθρώπους.
Μάλιστα, ο  Πολιτιστικός Σύλλογος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας έχουν προβεί σε όλα τα δυνατά νόμιμα και ένδικα μέσα για τη κατάργηση και την μετατόπιση του έργου.

“Αυτό το έργο δεν πρόκειται να περάσει για το απλούστατο λόγο της μη πιστής εφαρμογής του νόμου περί προστασίας περιβάλλοντος και ανθρώπων (τοποθέτηση κεραίας τουλάχιστον σε απόσταση 300 μέτρων από οικισμούς).

Οι κάτοικοι του χωριού και οι όλοι οι Χελιδονόφιλοι θα προβούμε σε συλλογικές προσπάθειες για την απομάκρυνσή του”, επισημαίνεται ακόμη στην καταγγελία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button