Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν οι διήμερες εργασίες της 105ης Ολομέλειας της ΕτΠ – Παρέμβαση Κατσιφάρα

po-katsifaras-epitropiperifereion1Αρχίζουν σήμερα οι διήμερες εργασίες της 105ης Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ), οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και αύριο 31 Ιανουαρίου.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με ομιλία του κ. José Manuel Barroso, Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος θα ενημερώσει τα μέλη της ΕτΠ σχετικά με την ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη και την απασχόληση, την πρόοδο της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020» και τις επερχόμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές.

Θα ακολουθήσει ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών της Ελλάδας, κ. Γιάννη Μιχελάκη, όπου θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών πόλεων και περιφερειών σχετικά με το πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας, και στη συνέχεια οι πολιτικές ομάδες στην ΕτΠ θα θέσουν τα ερωτήματά τους στον Υπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, έχει οριστεί για να απαντήσει εκ μέρους της Ομάδας των Σοσιαλιστών (PES Group) στην Επιτροπή των Περιφερειών.

po-katsifaras-epitropiperifereion2Οι εργασίες της 105ης Ολομέλειας θα μεταδίδονται ζωντανά σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ μέσω του παγκόσμιου ιστού στη διεύθυνση www.cor.europa.eu και η σημερινή μετάδοση ξεκινά στις 16:00 ώρα Ελλάδος, ενώ υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στις συζητήσεις μέσω Twitter χρησιμοποιώντας το hashtag #CoRplenary.

Νωρίτερα της Ολομέλειας θα προηγηθούν η συνεδρίαση της Διαπεριφερειακής Ομάδας «Αδριατική-Ιόνιο» της ΕτΠ, στην οποία είναι Αντιπρόεδρος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, και στην οποία έχουν προσκληθεί οι Πρέσβεις στις Βρυξέλλες των Μονίμων Αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Ιταλίας, κ.κ. Στέφανο Σαννίνο και Θεόδωρος Σωτηρόπουλος, για να παρουσιάσουν τις προτεραιότητες των Προεδριών των χωρών τους για την Μακροπεριφέρεια, ενώ στο πλαίσιο της Ομάδας των Σοσιαλιστών (PES Group) στην ΕτΠ έχει προγραμματιστεί ανταλλαγή απόψεων με τον Μάρτιν Σουλτζ, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιου για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2014-2019.

Η σημερινή συνάντηση με τον Σουλτζ θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω webstream στη διεύθυνση www.pes.cor.europa.eu και η μετάδοση έχει ξεκινήσει από τις 10.30 ώρα Ελλάδος.

Μακροπεριφέρεια και Πολιτική Συνοχής κυριάρχησαν εχθές

Στο Πολιτικό Γραφείο της Ομάδας των Σοσιαλιστών (PES Group) στην Επιτροπή των Περιφερειών, τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν οι επερχόμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές, το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής των Περιφερειών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τα βασικά αιτήματα που θα θέσει προς την Ελληνική Προεδρία εκ μέρους της Ομάδας PES ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και Αντιπρόεδρος της Ομάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας της ΕτΠ απατώντας στα όσα θα πει ο Έλληνας Υπουργός Εσωτερικών.

Ακόμα χθες υπήρξαν επαφές με την ΓΔ Περιφερειακής Πολιτικής (DG Regio) για τα θέματα της Μακροπεριφέρειας «Αδριατικής-Ιονίου». Επίσης, ο Περιφερειάρχης παρουσίασε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειάς μας για την ενσωμάτωση των Ρομά και ζήτησε να διερευνηθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης των δράσεών του. Τέλος, για την επικείμενη ολοκλήρωση της θητείας του Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν δήλωσε: «Ο Γιοχάνες Χαν είναι φίλος και συμπαραστάτης των προσπαθειών μας και από ότι κατάλαβα θα συνεχίσουμε να τον έχουμε υποστηρικτή μας και στη νέα περίοδο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button