Γεγονότα

Συλλαλητήριο αγροτών στο κέντρο του Αγρινίου (φωτο-video)

geg-sygentrosi-agrotes1Λίγο μετά τις 11 ξεκίνησε στο κέντρο του Αγρινίου το συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και η ΠΑΣΥ ενάντια στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την φορολόγηση των αγροτών, τον ΟΓΑ, το αγροτικό πετρέλαιο, το κόστος παραγωγής κλπ.

Προσυγκέντρωση έγινε νωρίτερα στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου και με πορεία οι αγρότες έφτασαν από τις οδούς Παπαϊωάννου και Αναστασιάδη στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου έγιναν και οι κεντρικές ομιλίες. Οι αγρότες δεν χρησιμοποίησαν πάντως αγροτικά μηχανήματα για να εισέλθουν στο κέντρο

koi-agrotes-sygentrosi-agrotes12

H συμμετοχή στο συλλαλητήριο δεν ήταν μεγάλη, ωστόσο εκπρόσωποι των αγροτών, των αλιέων και των κτηνοτρόφων της περιοχής, μίλησαν για τα προβλήματα που βασανίζουν τους κλάδους τους και για το πόσο αυτοί θα επιβαρυνθούν από τα νέα μέτρα.

Χαιρετισμό πρώτος έκανε ο Δημήτρης Καρακώστας, αντιπρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αστακού. “Μαζί με τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες θα αγωνιστούμε ενάντια στα μέτρα αυτά που πλήττουν τους μικρομεσαίους”.

koi-agrotes-sygentrosi-agrotes15
geg-sygentrosi-agrotes2

 

Στη συνέχεια χαιρετισμό έκανε ο Θεόδωρος Γρίνος, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξηερομέρου. “Με 26% φόρο εισοδήματος, 23% στα αγροτοεφόδια οδηγούμαστε στον αφανισμό. Δεν ζητάμε ελεημοσύνες. Μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πράγματα”, ανέφερε.

koi-agrotes-sygentrosi-agrotes14
geg-sygentrosi-agrotes3

Έπειτα τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας Πάνος Καλογιάννης “κάθε φορά που θέλουμε ένα κομμάτι ψωμί για εμάς και τα παιδιά μας πρέπει να το διεκδικούμε με αγώνες στους δρόμους. Τα ισοδύναμα που εξήγγειλαν είναι λίγα. Δεν καλυπτόμαστε από αυτά τα μέτρα. Εάν δεν βρεθεί οριστική λύση για τα βοσκοτόπια, ένας στους τρεις κτηνοτρόφους της Αιτωλοακαρνανίας, θα χάνει τις επιδοτήσεις”, σημείωσε ο κ. Καλογιάννης μεταξύ άλλων.

koi-agrotes-sygentrosi-agrotes10

Την κεντρική ομιλία έδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης. Ο ίδιος μίλησε για τους αγώνες των αγροτών στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια μίλησε για” ισχυρισμούς της κυβέρνησης, ότι η δεύτερη νίκη της σημαίνει πράσινο φως για να συνεχίσει το έργο που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις”.koi-agrotes-sygentrosi-agrotes6

“Προσπαθούν να μας ξεγελάσουν ότι τάχα θα βρεθούν ισοδύναμα μέτρα ή ότι οι αγρότες δεν πλήρωσαν ποτέ φόρο, ότι παίρνουμε μεγάλες επιδοτήσεις και καθόμαστε, ότι φοροδιαφεύγουμε και άλλα τέτοια, παλαιάς κοπής ιδεολογήματα. Ναι, υπερέχουν και τέτοιοι. Αλλα είναι ελάχιστοι και αυτοί είναι άλλωστε τα αγαπημένα παιδιά του συστήματος και αν θέλουν μπορούν να τους βρουν!”, σχολίασε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Κοτοπούλης.

koi-agrotes-sygentrosi-agrotes4 koi-agrotes-sygentrosi-agrotes5 koi-agrotes-sygentrosi-agrotes8 koi-agrotes-sygentrosi-agrotes9 koi-agrotes-sygentrosi-agrotes11 koi-agrotes-sygentrosi-agrotes16 koi-agrotes-sygentrosi-agrotes17 koi-agrotes-sygentrosi-agrotes18 koi-agrotes-sygentrosi-agrotes19

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close