Ξεκίνησαν τις απελάσεις μεταναστών οι ΗΠΑ: Αεροπλάνα στη Γουατεμάλα-αρνήθηκε να δώσει άδεια το Μεξικό

Δύο αμερικανικά στρατιωτικά C-17 που μετέφεραν μετανάστες πέταξαν στη Γουατεμάλα χθες το βράδυ, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ένα κύμα απελάσεων στις ΗΠΑ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Ντόναλντ Τραμπ.
Μια άλλη πτήση, ωστόσο, που επρόκειτο να πετάξει στο Μεξικό δεν απογειώθηκε ποτέ αφού οι μεξικανικές αρχές αρνήθηκαν να δώσουν άδεια εισόδου στη χώρα, σύμφωνα με το NBC.
Σημειώνεται ότι ο Τραμπ την πρώτη ημέρα της θητείας του κήρυξε τα νότια σύνορα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αναθέτοντας στον αμερικανικό στρατό να βοηθήσει στην ασφάλειά τους, υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για τον τερματισμό της αυτόματης απόκτησης ιθαγένειας για τα παιδιά παράτυπων μεταναστών που γεννήθηκαν σε αμερικανικό έδαφος.
Με το εκτελεστικό διάταγμα της 20ης Ιανουαρίου έδωσε εντολή στο Πεντάγωνο να στείλει όσα στρατεύματα χρειάζεται για να αποκτήσει «πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο των νότιων συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών».
«Οι πτήσεις απέλασης ξεκίνησαν», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ σε ανάρτησή της στο X.
Deportation flights have begun.
President Trump is sending a strong and clear message to the entire world: if you illegally enter the United States of America, you will face severe consequences. pic.twitter.com/CTlG8MRcY1
— Karoline Leavitt (@PressSec) January 24, 2025
Πηγή: skai.gr