Γεγονότα

Ξεκίνησαν οι μετρήσεις οστικής πυκνότητας στο Κοινωνικό Ιατρείο

koi-exetasi-ostiki 2Περισσότερες από 100 γυναίκες έχουν προσέλθει από χθες στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου, προκειμένου να κάνουν δωρεάν μια εξέταση που σε κάθε άλλη περίπτωση θα ήταν δαπανηρή και από εκείνες που, παρά τη σημαντικότητά τους, λίγες παίρνουν την απόφαση να πραγματοποιήσουν. Η διεξαγωγή αυτής της εξέτασης εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και παραγματοποιείται απο το Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας

Αφορά όλες τις γυναίκες, 40 και άνω συνήθως ετών, εκείνες που έχουν πρόβλημα θυρεοειδή, οστεοπόρωσης, βαρύ κληρονομικό ιστορικό οστεοπόρωσης ή κάνουν χρήση κορτιζόνης.

Η μέτρηση γίνεται με υπερηχογράφημα φτέρνας για την πρόληψη και την έγκαιρη, εάν διαπιστωθεί πρόβλημα, θεραπεία.

Η οστεοπόρωση είναι μια βαριά νόσος που εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες 40 και άνω, είναι όμως και μια νόσος που προλαμβάνεται και αυτή είναι και η σημαντικότητα αυτής της εξέτασης, όπως εξηγεί και η αντιδήμαρχος κ. Μ. Σερπάνου.

Οι εξετάσεις ξεκίνησαν από χθες και θα συνεχιστούν για μία ακόμη εβδομάδα στο Αγρίνιο, ενώ θα συνεχίσουν από την επόμενη Δευτέρα στον πρώην Δήμο Στράτου, Αγγελοκάστρου, Αρακύνθου, Μακρυνείας, Θεστιαίων, Παραβόλας, Παναιτωλικού και Παρακαμπυλίων.

koi-exetasi-ostiki 1

 

koi-exetasi-ostiki 3

 

koi-exetasi-ostiki 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button