Ξεκινάει από σήμερα η μεγάλη έξοδος για Πάσχα: Με τι καιρό θα φύγουν, θα ψήσουν το αρνί και θα επιστρέψουν

Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα συνεχίζεται με πάρα πολύ κόσμο να εγκαταλείπει τις μεγάλες πόλεις ώστε να περάσουν τις άγιες ημέρες παραδοσιακά κοντά στη φύση και τις οικογένειές τους. Η 24ωρη απεργία της ΠΝΟ ανάγκασε αρκετούς να αναβάλουν κατά μια ημέρα τις διακοπές τους, όμως από σήμερα τα πλοία θα λύσουν τους κάβους. Μάλιστα η εξασθένηση των ανέμων θα βοηθήσει για ένα πιο ομαλό ταξίδι στα νησιά.

«Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα την πύλη Ε-7, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.


Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των εταιρειών για σήμερα Μ.Πέμπτη 02/05 από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 22 δρομολόγια πλοίων με 25.574 αναχωρήσεις επιβατών, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας 10 απόπλοι με 10.870 επιβάτες.

Χθες Μ.Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ για την Πρωτομαγιά, 11 απόπλοι πλοίων με 11.305 αναχωρήσεις επιβατών.

Καιρικές αστάθειες

Ανησυχητικές είναι ωστόσο οι προβλέψεις για τον καιρό του Μεγάλου Σαββάτου αλλά και την Κυριακή του Πάσχα, αφού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΜΥ η αστάθεια και οι βροχοπτώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του κυρίως στα βόρεια και δυτικά, ενώ αντίθετα η Αττική δε φαίνεται να επηρεάζεται.

Χαρακτηριστική η ανάρτηση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια ο οποίος έκανε λόγο για «καιρικές αντιθέσεις» στον καιρό μέχρι το Πάσχα προσθέτοντας «χωρίς προβλήματα και σε στεριά και σε θάλασσα η επιστροφή».

Σύμφωνα με την ΕΜΥ σήμερα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και στη δυτική και τη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα μεμονωμένες καταιγίδες.

Τη Μεγάλη Παρασκευή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται τοπικές βροχές, με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα, ενώ το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος στα δυτικά, τα βόρεια και σε ένα κομμάτι του ανατολικού Αιγαίου. Υπάρχει πιθανότητα βροχής και στην Αττική.

Την Κυριακή του Πάσχα προβλέπονται βροχές στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, την Εύβοια και πρόσκαιρα στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχει μόνο τοπική συννεφιά, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος αρκετή ηλιοφάνεια.

Την Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σχεδόν σε όλη τη χώρα με λίγες βροχές να αναμένονται κυρίως στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Ο καιρός σήμερα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο και σε περιοχές της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι οποίες προοδευτικά θα αυξηθούν και τις ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 25-26, στην Ήπειρο από 9 έως 25-26 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 27-28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 26-28 βαθμούς, στα Επτάνησα από 14 έως 25, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 13 έως 24 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα δυτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου όπου θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

protothema.gr

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: καιρός Πάσχα