Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ξεκινά σήμερα η λειτουργια του κεντρικού πεζόδρομου του Μύτικα

Σήμερα Τετάρτη 1 Ιουλίου, ξεκινά η λειτουργία του πεζόδρομου στο κέντρο του Μύτικα, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Μύτικα κ. Δημήτρη Φάρρο.

Ο δρόμος θα κλείνει κάθε μέρα από 07:00 μ.μ. έως τις 03:00 π.μ. έως το τέλος Αυγούστου.

Σχετικά με την εξέλιξη, το τοπικό blog mytikas press, σχολιάζει:

“Ως γνωστό, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, σας ενημερώνουμε ότι αστυνόμευση δεν πρόκειται να υπάρξει. Η δική μας η άποψη, η οποία έχει κατατεθεί πολλές φορές στο παρελθόν, είναι ότι η τήρηση της λειτουργίας του πεζόδρομου επαφίεται στον πατριωτισμό όλων μας και κυρίως των ντόπιων. Ο Δήμος και η Κοινότητα δεν μπορεί να επιτελέσει χρέη αστυνομίας, γιατί απλά δεν επιτρέπεται.

Αν πρώτα εμείς οι ίδιοι δεν σεβαστούμε τον τόπο μας και αρχίσουμε με μηχανάκια και αυτοκίνητα πρώτοι εμείς να καταστρατηγούμε το μέτρο, τι περιμένετε να πράξουν οι επισκέπτες;

Σε άλλα μέρη που έχουμε πάει, έχουμε δει πως οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες σέβονται το μέρος στο οποίο βρίσκονται και τι αντιμετωπίζουν οι παραβάτες, όχι από την αστυνομία, αλλά από τους ίδιους τους πολίτες.

Ευχόμαστε λοιπόν το μέτρο να πετύχει με την στήριξη όλων μας. Είναι κάτι που όλοι το αναμένουν να ξεκινήσει.
Επίσης κάτι πολύ σημαντικό για εμάς, κάποια στιγμή να επιδείξουμε την ωριμότητα να εφαρμόσουμε κατά γράμμα την απόφαση λειτουργίας του πεζοδρόμου του Μύτικα του 2012, που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου προβλέπει σαφώς 4 πράγματα, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ πλήρως:
Κάθε χρόνο από 01/06 έως 15/09 να απαγορευθεί η διέλευση Ι.Χ. αυτοκινήτων και δικύκλων όλο το 24ωρο,

Να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε οχήματα τροφοδοσίας των εμπορικών καταστημάτων και οχημάτων του Δήμου από τις 06:00 π.μ. έως τις 11:00 π.μ. Από εκεί και πέρα ο δρόμος θα είναι κλειστός έτσι ώστε το κέντρο του Μύτικα να αποκτήσει άλλη όψη, ομορφότερη, πιο ανθρώπινη, πιο φυσιολογική,
Εφόσον υπάρξει έκτακτη ανάγκη τροφοδοσίας σε κάποιο εμπορικό κατάστημα το μεσημέρι, ο δρόμος να επιτρέπεται να ανοίγει από τις 02:00 μ.μ. έως τις 06:00 μ.μ., προκειμένου το συγκεκριμένο κατάστημα να εξυπηρετηθεί,

Στους κατοίκους που διαμένουν στα σπίτια κατά μήκος τον πλακόστρωτου να επιτρέπεται ολιγόλεπτη στάθμευση, εφόσον παραστεί αναγκαίο για εκείνους”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button