Ροή Ειδήσεων

Ξεκινά η κατασκευή της νέας Γέφυρας Τέμπλας-Υπογράφηκε η σύμβαση

epi-gefyra-templas2Αποφύγαμε τα χειρότερα σαν ένα άλλο ..γεφύρι της Άρτας αφού όπως φαίνεται, μπορεί να άργησαν σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας,όμως άμεσα ξεκινούν οι εργασίες για τη κατασκευή ενός έργου-πνοής για την Δυτική Ευρυτανία,αυτό της κατασκευής της νέας γέφυρας Τέμπλας.

Την περασμένη Τρίτη στην Λαμία ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψε την πολυπόθητη σχετική σύμβαση με τον εκπρόσωπο της  αναδόχου ΑΕΤΕΘ ΑΕ.Το έργο ήταν συνολικού προϋπολογισμού 1.690.000 ευρώ και μετά απο την δοθείσα έκπτωση 51,98% έφτασε το ποσό των 811.559,39 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η κατασκευή της νέας γέφυρας ήταν χρόνιο αίτημα των κατοίκων της δυπρόσιτης Δυτικής Ευρυτανίας, πέρασε απο πολλά …κύματα και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις,δημοπρατήθηκε τον Μάρτη εν τούτοις η σύμβαση υπογράφηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Η νέα γέφυρα σύμφωνα με την μελέτη θα κατασκευαστεί 130 μέτρα νοτιότερα του υφιστάμενου διατηρητέου μνημείου  της παλαιάς πέτρινης γέφυρας της «Τέμπλας», επί της κοίτης του Αχελώου Ποταμού στο στενό σημείο του (50-55 μέτρα). Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 18 μήνες  από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης .Στην γέφυρα προβλέπεται κατασκευή πεζοδρομίου απο την μεριά του διατηρητέου γεφυριού για τους επισκέπτες.

Δείτε αναλυτικά όλη την μελέτη του έργου 

ΜΕΛΕΤΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΕΜΠΛΑΣ by VimaPoliti.gr on Scribd

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close