ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Ξεκινά η αποκατάσταση του δρόμου Αγρίνιο-Καρπενήσι στη Νερομάνα (φωτο)

Πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση εργολάβου στην επ. οδό Αγρινίου-Καρπενησίου

Ξεκίνησε σήμερα η αποκατάσταση του δρόμου στη Νερομάνα καθώς έγινε η εγκατάσταση του εργολάβου παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομμάτη και του δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου.

Να θυμίσουμε πως την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, προχώρησε στην υπογραφή της σχετικής συμβάσης με τον αναδοχο του έργου.


Το έργο προβλέπει την επανακατασκευή των τμημάτων της οδού στα σημεία που υπέστησαν κατολίσθηση, με εξυγίανσή τους, κατασκευή έργων αντιστήριξης και έργων αποστράγγισης.

Επίσης θα γίνει ανακατασκευή τεχνικών για την απορροή των όμβριων υδάτων καθώς και εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα της οδού.

neromana ergolavos (1)

«Το εν λόγω σημείο είχε πληγεί μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου έτους και κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης», έγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Θανάσης Μαυρομμάτης.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «τα χρήματα εξασφαλίστηκαν τον Ιούλιο και σήμερα ο εργολάβος ξεκίνησε την αποκατάσταση του δρόμου. Οι σωστή χρήση της δυνατότητας που μας δίνει ο νομοθέτης σε κατεπείγουσες περιπτώσεις όπως αυτή, έχει σαν αποτέλεσμα την υλοποίηση των παρεμβάσεων το συντομότερο δυνατό».

«Μαζί με τον δήμαρχο Αγρινίου είδαμε και άλλα αιτήματα των κατοίκων στην περιοχή», έγραψε ο κ. Μαυρομμάτης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η εργασίες αποκατάστασης στην Νερομάνα αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός εξαμήνου.

H ανακοίνωση της Περιφέρειας:

Στην εγκατάσταση του εργολάβου στην επαρχιακή οδό Αγρινίου Καρπενησίου στο ύψος της Νερομάνας παρέστη σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης.

Το εν λόγω σημείο είχε πληγεί μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου έτους και κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης.

«Τα χρήματα εξασφαλίστηκαν τον Ιούλιο και σήμερα ο εργολάβος ξεκίνησε την αποκατάσταση του δρόμου. Η σωστή χρήση της δυνατότητας που μας δίνει ο νομοθέτης σε κατεπείγουσες περιπτώσεις όπως αυτή έχει σαν αποτέλεσμα την υλοποίηση των παρεμβάσεων το συντομότερο δυνατό. Στην κριτική εμείς απαντάμε με νομιμότητα και έργα», δήλωσε ο κ. Μαυρομμάτης.

Στη συνέχεια ο κ. Μαυρομμάτης μαζί με τον Δήμαρχο Αγρινίου,Γιώργο Παπαναστασίου τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Πολεοδομία και Πολιτικής Προστασίας,Μίμη Σκορδόπουλο και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ΠαναγιώτηΚιτσοπάνο, επισκέφθηκαν σημεία του χωριού για τα οποία, μετά από σχετικά αιτήματα των κατοίκων, ζητήθηκε η πιθανή συνδρομή της Περιφέρειας στην αποκατάσταση της παροχέτευσης των Όμβριων Υδάτων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες αποκατάστασης στην Νερομάνα αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός εξαμήνου.

neromana ergolavos (1)

neromana ergolavos (2)

neromana ergolavos (3)

neromana ergolavos (4)

neromana ergolavos (5)

neromana ergolavos (6)

neromana ergolavos (7)

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Ένα Σχόλιο

  1. Να δούμε ο δρόμος Aγρινίου – Χαλκιόπουλου, πριν το Μπαμπαλιό πότε θα τελειώσει. Ξεκίνησε η αποκατάστασή του τον Απρίλιο και ακόμη γίνονται έργα. Και μιλάμε για 100 μέτρα δρόμου. Ολόκληρο καλοκαίρι πέρασε και δούλευαν με ρυθμούς χελώνας. Αναγκάζεσαι να περνάς μέσα απο λάσπες αυτή την περίοδο που βρέχει. Και είναι δρόμος με αρκετή κίνηση αν σκεφτεί κανείς οτι ενώνει το Αγρίνιο, όχι μόνο με τον ορεινό Βάλτο, αλλά και με όλη τη δυτική Ευρυτανία. Ωραίες οι φωτογραφίες που βγάζουν οι τοπικοί άρχοντες, αλλα δε δικαιολογείται ένα κομμάτι δρόμου 100 μέτρων να έχουν περάσει 9 μήνες και να μην έχουν τελειώσει ακόμα τα έργα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button