Δυτική Ελλάδα

Xάθηκαν εικόνες από τον Ι.Ν. Aγίου Νικολάου Aμπελακιώτισσας

koi-abelakiotissa-eikones1Διαβάστε τι γραφεί για το περιστατικό ο πρόεδρος του συλλόγου των Αιτωλοακαρνάνων της Αχαΐας Γιάννης Πορφύρης στο blog nafclick
“Μας καταγγέλλουν ότι «χάθηκαν» (!) από τον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αμπελακιώτισσας, Ναυπακτίας, οι εικονιζόμενες, ιερές εικόνες, του «Αγίου Νικολάου» και του «Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου».
Παρακαλούμε όσους γνωρίζουν την παραμικρή πληροφορία για το που βρίσκονται οι δύο εικόνες, να επικοινωνήσουν το συντομότερο, με τις αρμόδιες Αρχές: την Αστυνομία, την Ασφάλεια, την Εισαγγελία, την Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου, τον εφημέριο Αμπελακιώτισσας κ.λ.π.
Το θέμα δεν θα μείνει ως έχει.
koi-abelakiotissa-eikones2Αδυνατούμε μάλιστα, να πιστέψουμε την πληροφορία, ότι ενώ επώνυμος κάτοικος – ενορίτης, του χωριού, ασχολήθηκε με το πολύ σοβαρό ζήτημα, δυστυχώς, έλαβε εγγράφως και ενυπόγραφα, την επίσημη απάντηση «υπεκφυγής», ότι: «…δεν εξηγεί τι έννομο συμφέρον έχει…»!!!
Δηλαδή, μας λέει, και υπογράφει (ο αρμόδιος κληρικός), ότι όταν θα εξαφανίζονται τα ιερά μας κειμήλια, θα πρέπει πρώτα, «να εξηγούμε το έννομο συμφέρον» μας, για να τα προστατέψουμε!!!
Σε ποιόν να το εξηγούμε, αγαπητέ μας πατέρα;;; Σε σένα;;; Πας καλά;;;
Αντί να εξηγούν οι κύριοι, οι αρμόδιοι προς φύλαξη, το τι ακριβώς έπραξαν, για να μη «κάνουν φτερά» τα ιερά μας κειμήλια… κάνουν και το δάσκαλο νομικών ζητημάτων, μήπως και φοβηθεί «ο νοικοκύρης» !!!
Και δεν εξηγούν τουλάχιστο, ούτε το που ακριβώς κατήγγειλαν και πότε, την κάθε εξαφάνιση!!!…

Προσοχή!!! Προσοχή!!!
Επειδή θα αποστείλουμε το ζήτημα, επωνύμως, με στοιχεία, και στην Interpol, καλούνται ΟΛΟΙ, όσοι γνωρίζουν το παραμικρό, να ενεργήσουν ΤΩΡΑ… πριν να είναι αργά.
Ελπίζουμε να ακούει κάποιος, και στην ενορία, αλλά και στην αρμόδια Ιερά Μητρόπολη.
Υστερόγραφο:
Σας κοινοποιούμε την ειδική φόρμα για καταγγελία στην Ιντερπόλ.
Μπορεί ο οποιοσδήποτε γνωρίζει, να καταγγείλει στην Ιντερπόλ  επώνυμα, ηλεκτρονικά, τις απώλειες “Εργων Τέχνης” – Ιερών Εικόνων – Ιερών Λειψάνων- που για τους Ορθόδοξους χριστιανούς είναι Ιερά Κειμήλια αφιερωμένα στη Λατρεία.
Εντός των ημερών θα το κάνουμε και ως Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Αχαϊας!”

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button