Γεγονότα

Ξανά δυο γαλάζιες σημαίες η Αιτωλ/νία

epi-galazia-simaia

Και φέτος περιορισμένη συγκομιδή σε γαλάζιες σημαίες έχει η Αιτωλοακαρνανία, αφού μόνο δυο γαλάζιες σημαίες απέσπασε και αυτές στις παραλίες Ψανής και Γριμπόβου στην Ναύπακτο.
Γεγονός που επιβεβαιώνει πως ούτε και τόση διάθεση υπάρχει από αρμοδίους για την σπουδαία αυτή διάκριση, αλλά και πως πολλές και εξαιρετικές  παραλίες, ειδικότερα στους δήμους Ακτίου Βόνιτσας και Ξηρομέρου, θα παραμείνουν και πάλι  άγνωστες για το ευρύ κοινό. Να σημειωθει πως οι γαλάζιες σημαιες δεν έχουν μοναδικό κριτήριο την ποιότητα των νερών αλλά και άλλες παραμέτρους, όπως την οργάνωση κλπ, που ως γνωστόν στην Αιτωλ/νία, υπάρχει σαφής υστέρηση.
Σε γειτονικούς νομούς και ειδικότερα στην Λευκαδα, με γαλάζια σημαία βραβεύτηκαν για το 2013 οι παραλίες Άη Γιάννης , Λευκάδα/Γύρα , Άγ. Νικήτας-Πευκούλια , Κάθισμα 1 , Πόρτο Κατσίκι  και Νυδρί.
Στην Πρέβεζα, γαλάζιες σημαίες δόθηκαν στις παραλίες Κυανή και Μονολίθι στον δήμο Πρέβεζας και στην Λούτσα του δήμου Πάργας.

Τέλος με 4 Γαλάζιες Σημαίες βραβεύτηκαν αντίστοιχες ακτές του Δήμου Δωρίδος, για πρώτη φορά στην ιστορία της περιοχής και συγκεκριμένα της Ερατεινής, της Χιλιαδούς, της Σεργούλας και του Παραθάλασσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button