Παναιτωλικος

Warriors: Ενάντια στην Κάρτα Φιλάθλου

sup-karta-filathloyΑνακοίνωση των Warriors για την κάρτα φιλάθλου
Αναλυτικά:
“Το ελληνικό ποδόσφαιρο χαρακτηρίζεται από διαφθορά,βρωμιά, σκάνδαλα, αναξιοκρατία και χαμηλό επίπεδο όσο αφορά το θέαμα. Επίσης χαρακτηρίζεται από τη τάση για πλουτισμό τόσο αυτών που το διαχειρίζονται όσο και όλων των υπόλοιπων που εμπλέκονται στο σύστημα αυτό που ονομάζεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το οποίο έχει μετατραπεί από λαικό άθλημα σε ένα προιόν προσιτό για τους λίγους. Η μπόχα που εκπέμπει το ελληνικό πρωτάθλημα έχει οδηγήσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας και του ποδοσφαιρόφιλου κοινού να γυρίσει τη πλάτη του στο πολυδιαφημιζόμενο κατά τα άλλα προιόν τους. Μπροστά στο κίνδυνο να ελαχιστοποιηθούν τα κέρδη τους και με αφορμή το υποκριτικό τους ενδιαφέρον για το καλό του αθλήματος, κράτος και αθλητικές αρχές αποφάσισαν να πάρουν μέτρα για την λεγόμενη εξυγίανση του. Η αρχή έγινε πριν χρόνια με τον λεγόμενο αθλητικό νόμο, γνωστό στους οπαδούς ως αθλητικός τρομονόμος, ένας νόμος που με τη πάροδο των ετών αλλά και των κυβερνήσεων άλλαξε και εξελίχθηκε. Ένας αθλητικός νόμος που υποτίθεται πως θα τιμωρούσε τους παράγοντες που εμπλέκονται σε όλα αυτά τα σκάνδαλα που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς, που θα έβαζε φρένο στην αναξιοπιστία του αθλήματος την Ελλάδα και που εν τέλει θα ξεβρώμιζε τη μπόχα που αναδύει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στη πραγματικότητα όμως αυτός ο νόμος αποδείχτηκε σκληρός για τους οπαδούς και μόνο, οι οποίοι άρχισαν να διώκονται με αυστηρότατες ποινές για ψύλλου πήδημα ενώ ο νόμος αυτός στην ουσία δρομολόγησε το κλείσιμο των συνδέσμων και εγκαθίδρυσε την απαγόρευση των μετακινήσεων. Το ελληνικό ποδόσφαιρο συνέχισε να παραμένει αναξιόπιστο και να αναδύει τη γνωστή μπόχα τη στιγμή που οι αρχές επιδίδονταν σε ένα κυνήγι μαγισσών κυνηγώντας οπαδούς και συνδέσμους μεταρέποντας ετσι το γήπεδο σε ένα χώρο αποστειρωμένο από φωνή, συναισθήματα, αγωνία, συνθήματα, καπνογόνα, τραγούδια, εκδιώκοντας το πιο ενεργό και ζωντανό κομμάτι των κερκιδών, τους οργανωμένους οπαδούς.
Και σαν να μην έφτανε ο εξελιγμένος αυτός αθλητικός νόμος, η πρώτη φορά αριστερά ανακοίνωσε επιπλέον και τις νέες καινοτομίες, αυτή του ονομαστικού εισιτηρίου που εφαρμόζεται ήδη ενώ ανακοίνωσε και την εφαρμογή από το νέο έτος της κάρτας φιλάθλου, ενός απαράδεκτου και αντισυνταγματικού μέτρου. Με λίγα λόγια η κάρτα φιλάθλου είναι στη πραγματικότητα ένα μέσο φακελώματος μιας και θα συμπεριλαμβάνει ένα σωρό προσωπικά στοιχεία τα οποία θα είναι διαθέσιμα για οποιαδήποτε χρήση τόσο από τις π.α.ε όσο και από τις αρχές, ακόμη και από την εφορία η οποία θα μπορεί να ελέγχει τους φορολογούμενους και μέσα από τη κάρτα φιλάθλου. Η καταπάτηση των βασικών προσωπικών δεδομένων είναι πια κάτι παραπάνω από κραυγαλέα. Και όλα αυτά με αφορμή τη βία στα γήπεδα η οποία είναι υπαρκτή (και εννοείται πως για αυτή φέρνει ευθύνη και η εγχώρια οπαδική σκηνή όπως άλλωστε είχαμε επισημάνει και σε πρόσφατη ανακοίνωση μας) μεν αλλα η εμφάνιση της δεν περιορίζεται μόνο στις κερκίδες των γηπέδων αλλά και σε άλλες πτυχές του αθλήματος και κατ επέκταση της κοινωνίας ολόκληρης. Γιατί βία είναι και η διαφθορά στο ποδόσφαιρο, τα ακριβά εισιτήρια, τα αιματοβαμμένα εξώφυλλα των αθλητικών εφημερίδων, οι εμπρηστικές δηλώσεις παραγόντων, η αστυνομική κτηνωδία. Η επιλεκτική όμως ευαισθησία που επιδεικνυει το κράτος και οι αθλητικές αρχές δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο στη καταστολή του οπαδικού χώρου χωρίς να κάνει το ίδιο με όλους τους υπόλοιπους παράγοντες που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο, αποδεικνύει περίτρανα πως ο οπαδικός χώρος αποτελεί πολύ απλά το εξιλαστήριο θύμα.
Εμείς σαν οπαδοί του Παναιτωλικού, έχοντας βιώσει στο πετσί μας τόσο την αδικία απέναντι στο σύλλογο που υποστηρίζουμε όσο και τη καταστολή (δεκάδες οπαδοί του συνδέσμου διώκονται ή έχουν καταδικαστεί με τον αθλητικό νόμο) και έχοντας επιπλέον να αντιμετωπίσουμε και τον πόλεμο που ασκεί η παε απένατι τόσο στο σύνδεσμο μας όσο και σε  αλλους οπαδούς και φίλους της ομάδας μας (το γήπεδο έχει γεμίσει κάμερες ενώ η παε στα πλαίσια του ονομαστικού εισιτηρίου απαιτεί και τον αριθμό ΑΜΚΑ πριν ακόμη εφαρμοστει η καρτα φιλάθλου!) δεν μπορούμε παρά να αγωνιστούμε ενάντια στο ποδόσφαιρο-τερατούργημα αυτό που ετοιμάζουν κράτος και αθλητικές αρχές. Η εναντίωση μας ενάντια στη κάρτα φιλάθλου είναι δεδομένη.”
ΑΛΛΙΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ
ΑΛΛΙΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button