Γεγονότα

Βρέθηκε ο 37χρονος ορειβάτης που είχε χαθεί στην Άνω Χώρα (video)

geg-agnooymenos-nafpΑίσιο τέλος είχε λίγο πριν τις 4.30 το πρωί η περιπέτεια του ορειβάτη ο οποίος είχε χαθεί  στην προσπάθειά του να διασχίσει το φαράγγι του Κάκκαβου στην Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας.

Ο  άνδρας εντοπίστηκε από  τους διασώστες και οδηγήθηκε με ασφάλεια στον ξενώνα όπου διέμενε.

Αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την διάσωση του 37χρονου ορειβάτη  που είχε χαθεί στο Φαράγγι του Κάκκαβου στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Αχαΐας.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει:

” Το επιχειρησιακό τμήμα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης παράρτημα Αχαΐας στις 05/01/2014 και ώρα 21:50 έλαβε ενημέρωση για αγνοούμενο Ορειβάτη στην περιοχή της Ναυπακτίας.

Μετά από τις πρώτες επαφές που διενεργήσαμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ενημερωθήκαμε για το περιστατικό, στις 22:50 ξεκίνησε κλιμάκιο για την πραγματοποίηση Επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης 37χρονου αγνοουμένου από την  Ελληνική Ομάδα Διάσωση το οποίο απαρτιζόταν από 9 Εθελοντές του Τμήμα Ορεινής Διάσωσης και 3 Εθελοντές του Τμήματος Έρευνας και Τεχνολογίας του παραρτήματος

Μετά από 2ωρη επιχείρηση σε δύσβατη περιοχή ο 37χρονος Κ.Α απεγκλωβίστηκε σώος και καλά στην υγεία του από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με εμφανή όμως τα στοιχεία εξάντλησης και κόπωσης του καθώς περιπλανιόταν στο Φαράγγι του Κάκκαβου περισσότερο από 12 ώρες σε θερμοκρασίες όπου την νύχτα έφταναν κάτω από το μηδέν, και αφότου του προσφέρθηκαν οι Α’ Βοήθειες μεταφέρθηκε στους οικείους του στον ξενώνα που διέμενε.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αχαΐας θέλει να ευχαριστήσει τo A.T. Nαυπάκτου  για την άψογη συνεργασία καθώς και την αμέριστη βοήθεια που μας παρείχε ώστε για ακόμα μία φορά η Ελληνική Ομάδα Διάσωση να φέρει σε πέρας την αποστολή της με τελικό αποδέκτη την Ανθρώπινη Ζωή.

Η δράση της Ε.Ο.Δ. βασιζόμενη στον ανιδιοτελή εθελοντισμό, και έχοντας κινητήρια δύναμη το συναίσθημα, έχει καταφέρει να είναι δίπλα στον συνάνθρωπο, όταν εκείνος πραγματικά έχει την ανάγκη. Μια συλλογική προσπάθεια ανθρώπων, να φανούν χρήσιμοι, να αντιμετωπίσουν και να βοηθήσουν ενεργά, για όσα θα έρθουν.”

Patrastimes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button