Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

“Βρέχει” κλήσεις και αφαίρεση πινακίδων στο λιμάνι του Μύτικα

Πάνω από 50 παράνομα παρκαρισμένα είχαν μπλοκάρει την εύρυθμη λειτουργία του λιμένα.

Ειδικότερα, με παρέμβαση του Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξηρομέρου, Φίλιππου Σαμαλέκου, αστυνομικοί του Τμήματος Βόνιτσας μετέβησαν στο λιμάνι του Μύτικα και έκοψαν σωρηδόν κλήσεις, με ταυτόχρονη αφαίρεση πινακίδων, σε όσους παράνομα έχουν παρκάρει στα μπαστούνια του λιμανιού αγνοώντας την εμφανή και έντονη σήμανση απαγόρευσης που υπάρχει.

Ο κ.Σαμαλέκος στην τηλεφωνική του επικοινωνία επισήμανε στις αστυνομικές αρχές τους σοβαρούς κινδύνους που προκαλούνται στο λιμάνι του Μύτικα απ’ όλη αυτή την άναρχη κατάσταση. Για πράδειγμα, σε περίπτωση φωτιάς στο λιμάνι δεν μπορεί να προσεγγίσει πυροσβεστικό όχημα αν τυχόν υπάρξει μία φωτιά στο λιμάνι, να προσεγγίσει ασθενοφόρο για μεταφορά ασθενούς και δεν μπορεί να γίνει πρόσκοπτη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών από και προς Κάλαμο και Καστό.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας ανταποκρίθηκε άμεσα και περισσότερα από πενήντα αυτοκίνητα που είχαν καταλάβει ασφυκτικά τον χώρο του λιμένα Μύτικα αυτή την στιγμή βρίσκονται με κλήσεις στα παρμπρίζ και χωρίς πινακίδες. Παρόντες στη διαδικασίαα ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ζ. και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μύτικα.

Πρόκειται για διαχρονικό πρόβλημα στο λιμάνι του Μύτικα που αν συνεχιστεί κάποια στιγμή θα γίνει η “στραβή” και τότε θα ακολοθουθήσουν εισαγγελικές έρευνες…

Σχετικό ποστάρισμα στο Facebook του Φίλιππου Σαμαλέκου:

«Ο Έλληνας θέλει το αυτοκίνητο ακόμη και μέσα στο σπίτι του εάν είναι δυνατόν. Πλήρης κατάληψη και αποκλεισμός του λιμένα Μύτικα από αυτοκίνητα, το ατομικό συμφέρον και προσωπική ευκολία πάνω από το κοινό συμφέρον, τη ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Εάν αποβιβαστεί ένας ασθενής από Κάλαμο, το ασθενοφόρο δεν θα έχει πρόσβαση, εάν έχουμε φωτιά η πυροσβεστική δεν θα μπορεί να περάσει, εάν θες να πας μια βόλτα με τα παιδιά αδύνατο… Νοοτροπία χρεωκοπίας…»

mytikaspress.blogspot.com/

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close