Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Βράβευση των μαθητών – ομάδων που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

Την Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022, και ώρα 12:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στην  Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) βράβευση των μαθητών – ομάδων που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022.

Το Σάββατο, 14 Μαΐου 2022, στο φιλόξενο κτίριο Β1 του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (Νέο Λιμάνι) είχε ήδη πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία ο 8ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας, από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ). Ο 8ος Περιφερειακός Διαγωνισμός λειτούργησε ως προκριματικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού διαθέτοντας καινοτομικά στοιχεία, όπως:


Ενιαίο θέμα για όλες τις ηλικίες
Εισαγωγή των απλών μηχανών
Εισαγωγή μετρήσεων στο Δημοτικό.

Στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022, που διοργανώθηκε από την WRO Hellas, στο Αθλητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού στις 28 Μαΐου 2022, συμμετείχαν οκτώ ομάδες από πέντε σχολεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) και διακρίθηκαν:

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου Αιτωλοακαρνανίας, στην κατηγορία «Open ΕΠΑΛ» με την ομάδα robotics2EPAL, η οποία κατέλαβε την 1η θέση.
Το Γυμνάσιο Σαβαλίων Ηλείας, στην κατηγορία «Regular Beginners» με την ομάδα Savalia Inventors, η οποία κατέλαβε την 1η θέση.
Το Γυμνάσιο Λάλα Ηλείας, στην κατηγορία Open Γυμνασίου «Farmbot» με δύο ομάδες Robo-Geo και RoboGirls. Η ομάδα Robo-Geo κατέλαβε την 3η θέση.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής πραγματοποιήθηκε από τον  Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote. Για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό οι μαθητές χρειάστηκε να αναπτύξουν βασικές αρχές των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών, να εργαστούν ομαδικά, να αναπτύξουν δεξιότητες στην επικοινωνία, στην επίλυση προβλημάτων και τον προγραμματισμό.

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ 25Α, 1ος όροφος), από τον Περιφερειακό Δ/ντή.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button