Αθλητισμός

Βράβευση για το μέλος της ΔΟΕ τον Ξηρομερίτη Φώτη Καυμενάκη από κινέζικη αντιπροσωπεία

spo-kaumenakisΜεγάλη τιμή για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και για το Ξηρόμερο, αποτελεί η ανακήρυξη του Υπεύθυνου Τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας Φώτη Καϋμενάκη, ο οποίος κατάγεται απο τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, σε επίτιμο δημότη της Νανζίνγκ, της πόλης που το 2014 φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Για το λόγο αυτό ταξίδεψε από την κινεζική πόλη στην Αθήνα, εφταμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Jun Jianyou και σε ειδική τελετή που έγινε στην έδρα της ΕΟΕ, βράβευσαν τον κ. Καϋμενάκη για τη σημαντική του προσφορά στις τελετές της Ολυμπιακής Φλόγας και την Λαμπαδηδρομία που ακολούθησε.

Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, η Πρωθιέρεια των Τελετών της Φλόγας Κατερίνα Λέχου, η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου και ο συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας, ο π. βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Σμυρλής Λιακατάς, και τα μέλη της Ένωσης Αστακηνών Χρήστος Μάντζαρης και Γρηγόρης Νικήτας. 

Για την τιμή που του έγινε ο Φώτης Καϋμενάκης αφού ευχαρίστησε έναν προς έναν όλους τους συντελεστές των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας, είπε:

«Η Τελετή Αφής και Παράδοσης της Φλόγας που έγινε στην Αθήνα και η επίσκεψή μου στη Nanjing, μου έδωσε τη χαρά να συνεργαστώ, να γνωρίσω και να αποκτήσω φίλους άξιους ανθρώπους με κουλτούρα και έμφυτο πολιτισμό που προέρχεται από τα βάθη της αρχαιότητας.

     Για αυτό λοιπόν είναι ύψιστη η τιμή να είμαι Επίτιμος Δημότης αυτής της πόλης. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η Ολυμπιακή Φλόγα ενώνει λαούς και μακάρι να φωτίζει την απόφασή μας να καταστεί η ειρήνη, ο ανθρωπισμός, η δημοκρατία και η ευγενής άμιλλα, η καρδιά του κόσμου ολόκληρου, ενός κόσμου που μέσα στις διενέξεις, τους πολέμους, την κοινωνική αγριότητα ένεκα της κρίσης, τον ρατσισμό και τους φανατισμούς, μπορεί να βρίσκει πάντα τη δίοδο επιστροφής στις αξίες που ενώνουν λαούς και ανθρώπους με διαφορετικά ήθη και έθιμα, με διαφορετικούς πολιτισμούς, με διαφορετικές θρησκευτικές αναφορές.

      Έτσι λοιπόν η Ολυμπιακή Φλόγα ζέστανε και δυνάμωσε τη συνεργασία και τη φιλία μεταξύ της Nanjing και της Ελλάδας και ένωσε τους δύο από τους παλιότερους και σημαντικότερους ιστορικούς πολιτισμούς του πλανήτη, πολιτισμούς που αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη αλλά και εφαλτήριο για την πρόοδο σε όλο τον κόσμο.»

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός έδωσε τα συγχαρητήρια του στον Φώτη Καϋμενάκη: «Θα ήθελα εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και της αθλητικής ηγεσίας, να ευχαριστήσουμε τον κ. Καϋμενάκη για την προσφορά του στο Ολυμπιακό κίνημα. Είναι ο θεματοφύλακας των Τελετών, σας ευχαριστούμε και παρακαλούμε να συνεχίσετε το ανιδιοτελές έργο σας και καλώ όλους να στηρίζουμε πάντα την Ολυμπιακή μας κληρονομιά και να την προβάλλουμε σε όλο τον κόσμο.»

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος επισήμανε: «Η σημερινή τελετή γίνεται για να τιμηθεί ένας άνθρωπος που δίνει όλο του το είναι κάθε φορά στις Τελετές της Φλόγας. Ασχολείται με όλα και δίνει τον καλύτερο του εαυτό και αυτό αναγνωρίστηκε από τη Νανζίνγκ. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που έγιναν στη Νανζίνγκ άφησαν ένα μεγάλο σημάδι στο διεθνές Ολυμπιακό κίνημα. Ήταν εξαιρετικοί με όλη τη σημασία της λέξης. Ήταν τόσο καλοί που όλος ο κόσμος είπε ότι ήταν εφάμιλλοι των κανονικών Ολυμπιακών Αγώνων.»

ΚΕΙΜΕΝΟ:  gazzetta.gr 

(ΦΩΤΟ: Χρήστος Μπόνης) 

xiromeronews

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button