Δυτική ΕλλάδαΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Βραβεύσεις στην τελετή λήξης της σχολικής περιόδου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους εκπαιδευτικούς, τους 117 μαθητές και γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης του Δήμου Αγρινίου την ώρα που παρακολουθούσαν τη πρωινή γιορτή λήξης του σχολικού έτους που παρουσίαζαν οι μαθητές της Α΄, Β΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου. Σε όλους τους μαθητές απονεμήθηκαν αναμνηστικά βραβεία από τον διαγωνισμό του Χαμόγελου του Παιδιού, “2nd You Smile Awards”. Στην επιστολή που στάλθηκε αναφέρονται τα εξής:

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης μια εκδήλωση – συζήτηση με θέματα τα δικαιώματα των παιδιών και την παιδική κακοποίηση, σε συνεργασία και με το Χαμόγελο του παιδιού.

Συγκεκριμένα η κυρία Βησσαρία Ζορμπά Ραμμοπούλου, εκπαιδευτικός, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και διευθύντρια στο 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου παρουσίασε και συζήτησε με τα παιδιά το θέμα «Φιλαναγνωσία και τα δικαιώματα τα παιδιών».

Στη συνέχεια η κυρία Χαραλαμποπούλου Γεωργία ψυχολόγος στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια του προγράμματος πρόληψης παρουσίασε το θέμα «κακοποίηση των παιδιών και τρόποι αντιμετώπιση της». Κατά την διάρκεια του προγράμματος παρουσιάστηκε η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS1056 και η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000.

Στην συζήτηση τα παιδιά συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρον λύθηκαν πολλές απορίες και κατατέθηκαν απόψεις σχετικά με τα θέματα συζήτησης. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό και οι ομιλητές προσέγγισαν τα παιδιά με επιτυχία τα οποία ανταποκρίθηκαν πλήρως παίρνοντας ενεργά μέρος στη συζήτηση.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close