Βουλή: Γιατί παρουσίασε το βιογραφικό Σερασκέρη ο Θάνος Πλεύρης (video)

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου που προβλέπει αλλαγές στο σύστημα επιλογής των διοικήσεων των φορέων του δημοσίου παρενέβη σήμερα ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής Α’ Αθήνας, Θάνος Πλεύρης.

Η παρέμβαση του πρώην υπουργού είχε ιδιαίτερο τοπικό ενδιαφέρον μιας και ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φάμελος νωρίτερα, είχε αναφερθεί στον διοικητή του νοσοκομείου του Αγρινίου με αφορμή δημοσίευμα που φέρει τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου Μιχάλη Σερασκέρη να είναι προσωπικώς φίλος του κ. Πλεύρη και ουσιαστικό πως με αυτό το «προσόν» τοποθετήθηκε διοικητής.


Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στα προσόντα και το βιογραφικό του διοικητή και μάλιστα προχώρησε ακόμη παραπέρα, λέγοντας πως η ιστορία αυτή προέρχεται από βουλευτή που μάλλον ήθελε να τοποθετήσει στη θέση αυτή, κάποιον αρεστό του…

Εγκάλεσε ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός λέγοντας πως το 2015, αντί με έναν νόμο και ένα άρθρο να καταργήσει τα μνημόνια, όπως υπόσχονταν, ήρθε με έναν νόμο και ένα άρθρο του τότε υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, να αλλάξει τις διοικήσεις των νοσοκομείων για να βάλει κομματικά αρεστούς.

Ιδαιτερη αναφορά έκανε μάλιστα σε διοικητή ιδρύματος που φέρεται να είχε βουλκανιζατέρ.

Οι αναφορές αυτές του κ. Πλεύρη έγιναν στην αρχή της τοποθέτησής του, προκαλώντας την αντίδραση του παριστάμενου Παύλου Πολάκη. Δείτε στο video που ακολουθεί:

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε και στον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου. Συγκεκριμένα ο κ. Φάμελλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Νομοθετείτε λοιπόν την αναξιοκρατία και τον κομματισμό. Δεν το λέμε εμείς. Θα μου επιτρέψετε να σάς θυμίσω ότι έχει τοποθετηθεί ο κ. Σαλμάς για τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου. «Καρφιά για τον Πλεύρη από τον κ. Σαλμά». Έχουμε τη δημοσιοποιημένη τοποθέτηση του κ. Πατέρα, του 80χρονου Διοικητή στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας. Υπάρχουν δημοσιεύματα για τους προέδρους των ΝΟΔΕ στην Ήπειρο, στην Άρτα και στην Πρέβεζα. Είναι πάρα πολλά τα δημοσιεύματα».

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Θάνος Πλεύρης Μιχάλης Σερασκέρης νοσοκομείο Αγρινίου υπουργός Υγείας