ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τον Σκορπιό του Ριμπολόβλεφ- Τελικά…άλλαξε γνώμη

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος καθώς ενώ χθες τάχθηκε υπέρ του να απαλλαγεί από την καταβολή ακόμα και ο …Σκορπιός (σσ ανήκει στο μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ), σήμερα, στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών ανέκρουσε πρύμνα και ζήτησε να υπάρξουν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια στους αποδέκτες του ευνοϊκού μέτρου.

Στον διάλογο που είχε μάλιστα αργά χθες το βράδυ με τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Σταϊκούρας τον ρωτάει ειδικά για την περίπτωση του Σκορπιού και ο κ. Συρμαλιένος απαντάει με βεβαιότητα ότι το μέτρο εξαίρεσης από την καταβολή ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα μικρά νησιά που έχουν κάτω από χίλιους κατοίκους. Μάλιστα ζητάει από τον υπουργό Οικονομικών να κάνει δεκτή και σχετική τροπολογία που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση στην οποία δεν κάνει καμία εξαίρεση στα μικρά νησιά.

Ο διάλογος Συρμαλένιου – Σταϊκούρα

” Ψηφίσατε μία τροπολογία για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά κάτω από χίλιους διακόσιους κατοίκους. Δεν καταλαβαίνω, κύριοι Υπουργοί των Οικονομικών, ποιος εγκέφαλος εξαίρεσε τα μικρά νησιά των Κυκλάδων απ’ αυτήν την ρύθμιση; Εγώ σας καλώ να το σκεφτείτε και να το επαναφέρετε. Το κόστος είναι πάρα πολύ μικρό. Πρέπει να επεκταθεί και σε άλλα επτά, οχτώ νησιά των Κυκλάδων που είναι κάτω των χιλίων κατοίκων” είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Χρ. Σταϊκούρας: Και στον Σκορπιό;

Ν. Συρμαλένιος: Ο Σκορπιός δεν είναι στις Κυκλάδες.

Χρ. Σταϊκούρας: Ναι, αλλά είναι μικρό νησί.

Ν. Συρμαλένος: Παντού, σε όλα τα νησιά που είναι κάτω από χίλιους κατοίκους.

Εμείς είχαμε προτείνει δύο φορές τροπολογία. Ήταν στο πρόγραμμά μας, όπως ήταν και στο πρόγραμμά μας να μειωθεί ο φόρος εισοδήματος σε νησιά κάτω των τριών χιλιάδων κατοίκων.

Συρμαλένιος σήμερα

Ο ίδιος βουλευτής σήμερα στην διάρκεια της συζήτησης που γίνεται στην επιτροπή Οικονομικών, προσπάθησε να το ανασκευάσει λέγοντας ότι φυσικά και θα πρέπει να μπουν οικονομικά κριτήρια στους αποδέκτες του ευνοϊκού μέτρου, ενώ …διέψευσε τον εαυτό του λέγοντας ότι αυτό υποστήριξε και χθες βράδυ για τον Σκορπιό.

Πηγή: thetoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button