ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Βουλευτές της Ελληνικής Λύσης ρωτούν για τα προβλήματα στην υδροδότηση στις Οινιάδες

Ερώτηση κατέθεσαν στην Ελληνική Βουλή Βουλευτές της Ελληνικής Λύσης σχετικά με τα προβλήματα στην υδροδότηση στις Οινιάδες.

Ειδικότερα, η ερώτηση των Αποστόλου Αβδελά Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης με θέμα «Ξεχειλίζει η αγανάκτηση για το νερό στις Οινιάδες Αιτωλοακαρνανίας», απευθύνεται προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή και τον κ. Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη και είναι η εξής:

«Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

«Σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, διάχυτη είναι η αγανάκτηση των κατοίκων του Νεοχωρίου αλλά και άλλων περιοχών περί τις Οινιάδες της Αιτωλοακαρνανίας για τα συνεχή προβλήματα στην υδροδότηση, εδώ και πολλά χρόνια.


Για τους κατοίκους έχει γίνει πλέον συνήθεια, το νερό που τρέχει από τη βρύση, πολλές φορές να είναι «σκουρόχρωμο». Το γεγονός αποδίδεται στην παλαιότητα του δικτύου ύδρευσης αλλά και στο ότι δεν υπάρχει δεξαμενή. Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι, αναγκάζονται, σχεδόν καθημερινά, να αφήνουν τις βρύσες ανοιχτές για πολλή ώρα, προκειμένου να «τρέξει» καθαρό νερό, με αποτέλεσμα, στην συνέχεια, οι λογαριασμοί τους να προκύπτουν «φουσκωμένοι».

Η κατάσταση αυτή αποτελεί ακόμη ένα «αγκάθι» για τη ΔΕΥΑΜ, καθώς, απαιτείται η «δρομολόγηση» έργου αντικατάστασης του δικτύου αλλά και σύνδεσής του με το αντλιοστάσιο, που έχει κατασκευαστεί στις πηγές του Αγίου Δημητρίου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε, άμεσα, στις κατάλληλες ενέργειες αποκατάστασης του ανωτέρω πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης, στις Οινιάδες Αιτωλοακαρνανίας αλλά και της σύνδεσής του με το αντλιοστάσιο που έχει κατασκευαστεί στις πηγές του Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να διασφαλιστούν η Δημόσια Υγεία και η ομαλότητα της ύδρευσης στην ανωτέρω ευρύτερη περιοχή;»

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button